Ücretsiz tablet başvuru: MEB uzaktan eğitim için 500 bin tablet başvuru nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere uzaktan eğitimde kullanabilmeleri için 500 bin bedava tablet dağıtımı bu hafta başı itibariyle başladı. Öğrencilerin eğitim süreçlerinin aksamaması için il ve ilçe belediyeleri de ücretsiz tablet dağıtımı yapıyor. Peki ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? İşte tablet bilgisayar başvuru şartları…

Ücretsiz tablet başvuru: MEB uzaktan eğitim için 500 bin tablet başvuru nasıl yapılır?
Ücretsiz tablet başvuru: MEB uzaktan eğitim için 500 bin tablet başvuru nasıl yapılır?
GİRİŞ 15.10.2020 09:44 GÜNCELLEME 15.10.2020 09:44
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Tablet dağıtımında öncelikli kriter öğrencilerin ihtiyaç sahibi olması. Öğrencilerin bir an önce tabletlere ulaşabilmeleri için hazırlanan dağıtım süreciyle hareket edilecek. Bu hafta başından itibaren öğrencilere ücretsiz tabletler teslim edilmeye başlanacak. Cihazların dağıtımında ailelerin gelir durumu, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etmeme durumu gibi önemli hususlar belirleyici olacak. İl Milli Eğitim Müdürlükleri ücretsiz tablet dağıtımını koordine edecek. Okul yönetimleri tarafından cihazlar öğrencilere teslim edilecek. Peki MEB 2020 ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz tablet başvuru linki, başvuru ekranı nerede? İşte tablet bilgisayar dağıtımından faydalanmak isteyenler için detaylar...

MEB ÜCRETSİZ TABLET NE ZAMAN DAĞITILACAK?
 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Çankırı ili programı kapsamında Tüney Köyü İlkokulunu ziyaret etti. Yüz yüze eğitim ve tablet dağıtımına ilişkin açıklama yapan Bakan Selçuk tablet dağıtımının bu haftadan itibaren başlayacağını ifade etti.

 

500 BİN ÜCRETSİZ TABLET KİMLERE VERİLECEK?

MEB Bakanlığı tarafından uzaktan eğitime devam eden öğrencilerin ailesinin gelir durumu, eğitim alan kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etmeme durumu, özel gereksinimler tablet dağıtımında belirleyici olacak. Cihazların dağıtımlarını İl Milli Eğitim Müdürlüklerince gerçekleştirilecek. Tablet bilgisayarlar okul yönetimleri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 500 bin ücretsiz tablet dağıtımı için öğrencilerin veya ailelerin bir başvuru yapması gerekmiyor. Bakanlık ve okullar tarafından ihtiyacı olan öğrenciler tespit edilerek tablet dağıtımı gerçekleştirilecek. 

Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları aracılığıyla yapılan bilgisayar ve diğer destekler öncelikli ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için aynı stratejiyle hareket edilerek dağıtılacak.

SİVAS BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK!

Sivas Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde uzaktan eğitime erişim noktasında sıkıntı yaşayan 5 bin öğrenciye 1 yıllık anlaşması yapılmış internet paketi yüklü tablet hediye edecek .Sivas Belediyesi, Kovid-19 sürecinde uzaktan eğitime erişim noktasında sıkıntı yaşayan öğrencilere internet paketi yüklü tablet dağıtımına başladı.

TURGUTLU BELEDİYESİNDEN TABLET PROJESİ

Turgutlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Gelecek seninle aydınlansın" projesi kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere tabletler ulaştırılmaya başlandı.

'Gelecek seninle aydınlansın' projesine tablet, bilgisayar bağışları ise devam ediyor. Tablet ve bilgisayar bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar 0236 313 21 22 numaralı telefonu arayıp detaylı bilgi alabilecekler.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN 10 BİN TABLET!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi , uzaktan eğitime devam eden  ihtiyaç sahibi öğrenciler için 10 bin adet tablet desteğinde bulunacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışma yürütüldüğü kaydedildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın konu ile ilgili Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar Belediye Başkanları başta olmak üzere görüşmeler yapıldığını belirtti.

ADANA BELEDİYESİ ÇOCUKLARI UNUTMADI!

Adana Büyükşehir Belediyesi, salgın nedeniyle internet ortamında evlerden sürdürülen eğitim sisteminde, bilgisayar ve tableti olmayan ihtiyaç sahibi ailelere destek vermek amacıyla kampanya başlattı.

"Bu Dayanışmada Gelecek Var" mesajıyla başlatılan kampanyayla ilgili açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Kullanmadığınız eski tablet ve bilgisayarlar ile destek için yeni satın aldığınız tablet ve bilgisayarları topluyor, gerçek ihtiyaç sahibi öğrencilerle buluşturuyoruz" dedi.

 

 

 

ESENLER BELEDİYESİNDEN 10 BİN TABLET MÜJDESİ!

Esenler Belediyesi ihtiyaç sahibi 10 bin öğrenci için tablet dağıtımı yapılacağını açıklamıştı. Tablet dağıtımı başvuruları 9 Ekim 2020 tarihinde sona erdi. Esenler Belediyesinden yapılan açıklamaya göre başvuru kurallarına uyan öğrencilerin tabletleri belediye ekiplerince öğrencilere teslim edilmeye başlandı. İşte yapılan açıklama ” 

Kampanyamızın başvuru sayfası 9 Ekim 2020 Cuma günü mesai bitimi itibarıyla kapatılmıştır.

Başvuruda bulunan ve durumları önceden internet sitemizde duyurusu yapılan kurallara uyan öğrencilerimizin tabletleri, belediye ekiplerimiz tarafından sıra ile evlerinde kendilerine teslim edilmeye devam etmektedir.


ACUN ILICALI TABLET KAMPANYASI DAĞITIMLARI

Acun Ilıcalı tarafından uzaktan eğitime başlayacak olan fakat dizüstü bilgisayarı olmayan öğrenciler için düzenlenen kampanyada 7.5 milyon lira toplandı. SMS'ler ile birlikte toplam bağış 10 milyon lirayı buldu.  Acun Ilıcalı tarafından yapılan açıklamaya göre yardım gününde toplanan para Milli Eğitim Bakanlığına aktarılacak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet ve bilgisayar dağıtımı MEB tarafından yapılacak.

 

YORUMLAR 55
  • Gönül 3 yıl önce Şikayet Et
    3 çocuğumuz var biri girse diyeri giremiyo bizde taplet isdiyoruz
    Cevapla
  • Doğancan çelik 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde üç kardeşiz hiçbir şekilde deslere giremiyoruz mati durumu iyi olanlara tablet veriliyor bize gelince kimse sesimizi duymuyor
    Cevapla
  • Vatan Saver 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl baş vurucaz hiç bir şey yazmıyor anlayan banada anlatsın
    Cevapla
  • Zeynep 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz 3 kardeşiz canlı derse giremiyoruz yardımcı olur musunuz
    Cevapla
  • zeynep 3 yıl önce Şikayet Et
    bende kızım için istiyorum tablet 1.sınıfa gidiyor lütfen yardımcî olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı