İzmir merkezli dev operasyon! Fevzi Öztürk yeniden gözaltında

İzmir merkezli 25 ilde FETÖ'nün Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 89 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan, yargılandığı FETÖ davasında ev hapsi kararıyla tahliye edilen eski Ege Ordusu Komutanı Emir Subayı Fevzi Öztürk yeniden gözaltına alındı.

GİRİŞ 13.10.2020 08:56 GÜNCELLEME 13.10.2020 09:58
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün sözde TSK yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat/Personel Başkanlıkları ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Başkanlığı ile sağladığı koordinasyon ile örgütsel irtibat tarzına uygun olarak ankesörlü ve kontörlü sabit hat irtibatı bulunan, bir kısmı hakkında da örgüt mensubiyetlerine dair başkaca deliller bulunan zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı. İzmir merkezli 25 ildeki eş zamanlı operasyon çerçevesinde 16'sı pilot (4'ü F16 pilotu) olmak üzere 98'i Hava Kuvvetleri ve 12'si Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup 105'i muvazzaf toplam 110 asker hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerince düzenlenen operasyonda 89 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan, gözaltı kararı verilen askerlerin 7'sinin albay, 2'sinin yarbay, 9'unun binbaşı, 17'sinin yüzbaşı, 37'sinin üsteğmen, 4'ünün teğmen, 33'ünün astsubay, 1'inin uzman çavuş olduğu belirtildi.

 

ÖZTÜRK YENİDEN GÖZALTINDA

Hakkında FETÖ üyesi olma suçundan dava açılan ve İzmir 20. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanırken geçtiğimiz ay ev hapsi şartıyla tahliye edilen eski Ege Ordusu Komutanı Emir Subayı Fevzi Öztürk de yeniden gözaltına alındı. Öztürk'ün tahliye tarihinden sonra hakkında Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nın çalışmasına göre darbe girişiminden ve FETÖ mensubiyetinden işlem görmüş asker şahıslarla ankesörlü/kontörlü sabit hatlardan ardışık irtibatına dayalı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yeni ve ek deliller tespit edildiği belirtildi.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • akıl 3 yıl önce Şikayet Et
    ben amirimi 5 defa bimer'e yazdığım halde adamı kurum içi müfettişe dostlar pazarda görsün diye sorgulatıp beni de müfettiş tarafından tehdit ettiren sonra da sürgün eden sistemin fetö ile mücadelesine inanmıyorum. Bu yorumu okuyup beni sorguya çekebilecek bir vatan sevdalısı savcı varsa bekliyorum herşeyi ve kurumdaki yapılanmalarını tek tek ifşa ederim. Farklı cemaat altında toplandılar. Ama şunu da söyleyeyim şuan kimsenin gücünün yeteceğini de sanmıyorum çünkü sözde 2013 sonrası taraf değiştirdiler o yüzden hükümet yanlısıymış bu ekip :) neresinden tutsan berbat bir süreç. Allah bu ülkeyi bu şirretten kurtarsın, hükümetin de gözünü açsın inşallah.
    Cevapla
  • Muhsin YILMAZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Suç duyurusunda bulun sen de. niye savcinin yaziyi okuyup ifadeye cagirmasini bekliyorsun kendini. Her yerde Adliye var. Gidip bildigin bir sey varsa, birilerinin orgutle baglantisini biliyorsan sikayet edersin. Al Cimer basvurunu git Adliyeye. Buradan Devletin fetöyle yaptigi mucadeleye inanmiyorum naralari atma bosuna. Resmi evrakla hallet islerini . Bos da yapma, şov da yapma...
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya RABB'i bu hainlere zerre fırsat verme inşallah. Bu zihniyeti ve ona hizmet edenleri yok et inşallah. Amin
    Cevapla
  • yilaaan 3 yıl önce Şikayet Et
    hainler terörist fetöcüler idam edilmeli.
    Cevapla
  • teoman 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyasi uzantıları temizlenmedikçe bitmez..
    Cevapla
  • Derda 3 yıl önce Şikayet Et
    İzmir Ege Merkezefendi bunların yuvası sanki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...