AYM üyesinin skandal çıkışına peş peşe çok sert tepkiler!

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sosyal medyada büyük tepki çekti. Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını paylaşan Yıldırım, “ışıklar yanıyor” mesajını yazdı. Darbeci zihniyetin uzantısı olarak değerlendirilen bu ifadeler sonrası AK Parti'den peş peşe tepkiler geldi. AYM üyesi Yıldırım daha sonra sosyal medya hesabından özür mesajı yayınladı.

GİRİŞ 14.10.2020 01:03 GÜNCELLEME 14.10.2020 10:51
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Vesayetçi anlayışın ve darbeci zihniyetin izlerini taşıyan göndermeli mesajıyla sosyal medyada gündeme oturan AYM üyesi Engin Yıldırım'a devletin üst kademesinden sert tepkiler peş peşe geliyor.

 

Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını paylaşan Yıldırım, “ışıklar yanıyor” ifadesiyle darbeci zihniyetin sloganını kullandı. AYM üyesi Yıldırım daha sonra sosyal medya hesabından özür mesajı yayınladı.

ÖZÜR MESAJI YAYINLADI!

 

AK PARTİ'Lİ ÖMER ÇELİK'TEN ÇOK SERT AÇIKLAMA

AK Parti MKYK ve MYK Üyesi Ömer Çelik sosyal medya hesabından çok sert açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, ''Demokrasimizi kimse tehdit edemez. Bir Anayasa Mahkemesi üyesi Türkiye’nin “HUKUK GÜVENLİĞİ”ni ihlal edemez. Cunta ağzıyla konuşanların anayasal düzenimizi hedef almasına müsaade etmeyeceğiz. Darbeci zihniyetin kurumlarımızda olmasına tahammül edemeyiz.'' ifadelerinde bulundu.

Sabah saatlerinde de bir açıklama yayımlayan Çelik, "Türkiye’ye geçmişte acılar yaşatmış müdahalelerin sloganının bir Anayasa Mahkemesi Üyesi tarafından kullanılması utanç verici bir saygısızlıktır. Hukuktan başka bir dili olmaması gereken bir AYM mensubunun hukuku katletmenin sembolü olan bir dille konuşması vahimdir. Müdahaleler anayasal düzeni yıkmış ve milletimize büyük acılar yaşatmıştır. Müdahalelerin neticesinde hukuk düzenimiz ortadan kaldırılmıştır. Varlık sebebi hukuk olan AYM’de bir üye ise hukuku katleden müdahalelerin diliyle konuşuyor... Bu kabul edilemez. Türkiye’nin gerçek hukukçuları en son 15 Temmuz darbe girişiminde teröristlerin müdahalesine güçlü bir direniş gösterdiler. Gerçek hukukçular demokrasiyi koruma mücadelesi verdiler. AYM Üyesi’nin kullandığı dil ise milleti tehdit etmenin ve hukuku yıkan müdahalelerin dilidir" ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ'NDEN 'IŞIKLARIMIZ HİÇ SÖNMÜYOR' MESAJI

İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise AYM üyesi Engin Yıldırım'ın mesajına cevap verildi. 

İçişleri Bakanlığı'ndan "Işıklarımız hiç sönmüyor" şeklinde bir paylaşımda bulunuldu.

İÇİŞLERİ'NDEN İSTİFA ÇAĞRISI

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise, sosyal medya hesabından ''Dün 'Genelkurmay'ın ışıkları yanıyor' diyerek darbecilere selam çakanların bugün görevini üstlenenler bir saniye durmasın, istifa etsin!'' açıklamasını yaptı.

Türkiye İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, ''Vesayet özlemine milletimizin tepkisi böyle hesabı kilitletir... Ama yetmez İstifa gerekir, bekliyoruz.'' ifadelerinde bulundu.

ADALET BAKANI GÜL'DEN TEPKİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül resmi Twitter hesabından, ''Vesayet özlemi içinde olanlar, hukuk adına konuşma ehliyetini yitirirler. Işıkları Millet açar, Millet kapatır.'' açıklamasında bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''AYM üyeleri arasında belli ki vesayet özlemi çekenler var. Kimse merak etmesin; milletimiz feraset sahibidir, lüzumsuz ışıkları söndürmeyi iyi bilir.'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili  Mehmet Muş, ''Anayasa Mahkemesi üyesinin tehdit iması içeren "AYM'nin ışıkları yanıyor" sözlerini kınıyoruz. Hiçbir kurum yada kişi milli iradeye gözdağı veremez. Jüristokrasi heveslilerine bu millet fırsat vermez!'' dedi:

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ''Bu saçma ve ucuz trollüğe önce AYM Başkanı ve diğer AYM üyeleri dur demelidir! AYM üyesi olmuş birinden devlet adabı, yargıç ağırlığı ve ciddiyeti beklemek hakkımız! Bı imalı ifadenin ne demek olduğunu bilmiyor muyuz?! Bu ne saçmalık, kendinize gelin!'' ifadelerini kullandı.

MHP'DEN 'IŞIK' GÖNDERMELİ PAYLAŞIM!

İŞTE BÜTÜN TEPKİLER

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ''Demokrasiye ve milletimize meydan okuyanların Kandillerini, tek tek söndürdük... Yine söndürürüz.....'' açıklamasında bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, AK Parti logosunu paylaşarak, ''Işığı hiç sönmüyor'' dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak

AK Parti MKYK Üyesi Fatma Aksal

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 14 Eylül'de yaptığı bir açıklamada AYM Başkanı Zühtü Arslan’a "Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?" diye tepki göstermişti. 

Bu mesajın ardından AYM üyesi Engin Yıldırım, bisiklete binerken çekilmiş fotoğrafıyla yanıt vermişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 80
  • Abdullah Er 3 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainlerine asla müsamaha edilmemeli.
    Cevapla
  • Avni 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış anlaşıldım deyip bu işten sıyıramazsın o makamda olan bir kişi lafın nereye gideceğini bilecek bunun bedeli istifa etmektir.
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim yaktı o ışıkları boşuna israf, derhal söndürün. Sonra parasını bu millet ödüyor.
    Cevapla
  • Mesutto 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen merak etme Işıklar yanıyor ama bu halkı ışıkları söndür mesini seninle ışıkları elektriğinde yakmasını çok iyi bilir çakal soyu
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    DERHAL İSTİFA ETSİN . nokta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar