Yerli koronavirüs aşısının üretim safhaları

Türkiye'nin aşı çalışmaları 600 kişilik bir ekip tarafından yürütülüyor. Yerli koronavirüs aşısının üretim safhaları görüntülendi.

GİRİŞ 15.10.2020 01:28 GÜNCELLEME 15.10.2020 02:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda yerli aşı çalışmalarına da yer verdi.

Balan Koca, çalışmalarını kamuoyu önünde sürdürmeyen, tek hedefleri aşıya kilitlenmek olan bir kurulun daha olduğunu söyleyerek, şu bilgiyi verdi:

"Temmuz ayında oluşmaya başlayan Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu hakkında biraz daha yol alınmasını bekleyerek size detaylı bilgi vermedim. Bugün bu aşamaya geldiğimize inanıyorum. Aşı Ortak Çalışma Grubu'nda, diğer bilim insanlarımızın yanı sıra aşı çalışmalarını doğrudan yürüten uzmanlar da bulunmaktadır. Türkiye'nin aşı çalışmaları bu bilim insanlarına bağlı 600 kişilik bir ekip tarafından sürdürülmektedir. Ortak çalışma grubumuz şu anda 4 farklı aşı üzerinde çalışmaktadır. Bunun dışında şu anki sonuca aynı derecede yaklaşmamış olsa da başka çalışmalar da vardır. Aşı çalışmalarını yürüten ekiplerimiz sonuca en kısa zamanda ulaşmak için rekabet içinde, birbirinin başarısı içinse dayanışma içindedirler. Şu an aşılardan 2'si insan deneyleri aşamasına yakındır. COVID-19 aşı çalışmaları, Sağlık Bakanlığımızın himayesi altındadır. Bakanlığımıza bağlı TÜSEB ile bilimsel ve teknolojik araştırmalarda ülkece gurur duyduğumuz TÜBİTAK, bu çalışmaların öne çıkan aktörleri arasındadır."

YERLİ AŞI NASIL TEST EDİLECEK?

Önce 44 gönüllü üzerinde denenecek aşı için gönüllüler 5 gün karantinada kalacak. Karantina tetkikleri 2 hafta sürecek.

Gönüllülere ilk gün birinci doz, 21. gün ikinci doz verilecek. Koruyuculuk testleri 28. ve 42. günlerde yapılacak. Sonuçlar olumlu çıkarsa aşı 10 bin kişiye uygulanacak. Hedef yerli virüs aşısının 2021'in başında kullanılması.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Arda 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi inşALLAH
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi