Başkan Erdoğan, Tatar'ı Türkiye'ye davet etti

Son Dakika haberi; KKTC'de oyların yüzde 51,74'ünü alarak cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar için Türkiye'den tebrik mesajları peş peşe geldi. Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) edindiği bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tatar'ın başarısını tebrik etti. Görüşmede Erdoğan, Tatar'ı ilk yurtdışı ziyareti için Ankara'ya davet etti.

GİRİŞ 18.10.2020 23:24 GÜNCELLEME 19.10.2020 00:47
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısı nedeniyle Ersin Tatar'a tebriklerini ileterek, "Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmenizin şahsınız, KKTC halkı ve Kıbrıs davamız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Kıbrıs Türkü'nün bir kez daha tüm dünyaya demokratik olgunluğunu ispatladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ersin Tatar'ın geleceğe dair sunduğu vizyon ve gösterdiği güçlü liderlikle zor bir dönemde cereyan eden seçim yarışından galip çıkmaya muvaffak olduğunu ifade etti.

KRİTİK DOĞU AKDENİZ MESAJI

Ersin Tatar'ın Cumhurbaşkanlığında KKTC’nin hak ve adalet mücadelesine özgüvenle ve başarıyla devam edeceğine inancının tam olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ersin Tatar'ın Başbakanlığı döneminde başta Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon faaliyetleri ve KKTC'nin kalkınması olmak üzere her alanda sergiledikleri uyumlu iş birliğini aynı kararlılıkla sürdüreceklerine inandığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve KKTC'nin gelecek dönemde Kıbrıs meselesinin çözümüne yönelik gayretlerine de devam edeceğini belirtti.

BAŞKAN ERDOĞAN TATAR'I TÜRKİYE'YE DAVET ETTİ

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) edindiği bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tatar'ın başarısını tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tatar'ı ilk yurtdışı ziyareti için Ankara'ya davet etti.Mustafa Şentop, Ersin Tatar

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: KKTC HALKINA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop, KKTC'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Ersin Tatar'ı sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj ile tebrik etti.

DIŞİŞLERİ: SEÇİLDİĞİ BU YÜCE MAKAMDA BAŞARILAR DİLİYORUZ

Dışişleri Bakanlığınca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapılan cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayı Ersin Tatar'ın KKTC'nin yeni cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin, "Tatar’ı tebrik ediyor, seçildiği bu yüce makamda başarılar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan, KKTC seçimlerine yönelik yapılan yazılı açıklamada, bugün ikinci turu gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, KKTC'nin örnek demokrasisini ve Kıbrıs Türk halkının siyasi olgunluğunu yansıtan biçimde gerçekleştirilmiş olmasından büyük memnuniyet duyulduğu kaydedildi.

"Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Başbakan Sayın Ersin Tatar’ın seçimleri kazandığı bildirilmiştir. Sayın Tatar’ı tebrik ediyor, seçildiği bu yüce makamda başarılar diliyoruz." ifadesi kullanılan açıklamada, sonuçların, Kıbrıs Türk halkının hür ve egemen iradesini yansıttığı belirtildi.

Açıklamada, Kıbrıs Türk halkının gücünün, birlik ve beraberliğinin toplumsal dayanışma ve demokrasi ilkeleri çerçevesinde sürdürebilmesinden ileri geldiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tüm kurumlarıyla yakın eş güdüm halinde çalışmayı, Ada'nın ortak sahibi Kıbrıs Türkü'nün egemen eşitliğini ve Doğu Akdeniz’deki meşru hak ve çıkarlarını her koşulda desteklemeyi, ahdi ve tarihi sorumluluklarımızı hassasiyet ve kararlılıkla yerine getirmeyi her zaman olduğu gibi sürdüreceğiz."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: KKTC'DE BUGÜN DEMOKRASI BAYRAMI VAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, resmi olmayan sonuçlara göre KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar'ı tebrik etti.

Oktay, Twitter hesabından, KKTC'deki cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin paylaşımda bulundu.

"KKTC'de bugün demokrasi bayramı var." ifadesini kullanan Fuat Oktay, şunları kaydetti:

"Şeffaflık içinde gerçekleştirilen ve Kıbrıs Türk halkının demokrasi kültürünü tüm dünyaya en açık biçimde gösteren seçimlerde Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar'ı içtenlikle tebrik ediyorum. Seçim sonuçlarının, sandıkta ortaya koyduğu özgür irade ile KKTC'nin geleceğine sahip çıkan Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimiz ve bölgemiz istikrarı için hayırlı olmasını diliyorum."

ALTUN: KIBRIS TÜRK HALKININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter hesabından Tatar'ı tebrik ederek şunları kaydetti: 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Sayın Ersin Tatar'ı gönülden tebrik ediyor ve seçim sonuçlarının Kıbrıs Türk halkı için hayırlı olmasını diliyorum. 

Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edeceğiz.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: ERSİN TATAR’I GÖNÜLDEN KUTLUYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuğlu tebrik mesajında "KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar’ı gönülden kutluyoruz. Kıbrıs Türkünün refahı, kalkınması ve güvenliği için hep birlikte çalışacağız. KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki meşru hak ve çıkarlarını hep birlikte koruyacağız." dedi.

 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN TEBRİK MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, resmi olmayan sonuçlara göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar'ı kutladı.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar'ı tebrik ediyorum. Kıbrıs Türk halkına hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ersin Tatar için "KKTC Başbakanı Ersin Tatar, resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı seçildi. Kendisini şimdiden kutluyor ve başarılar diliyorum. Kıbrıs Türkleri ve hepimiz için hayırlı olsun." dedi.

BAKAN ALBAYRAK: KARDEŞ KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN HAYIRLI OLSUN

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tebrik mesajında "KKTC’de seçimleri önde bitiren Ersin Tatar'ı kutluyor, gelecek günlerde gireceği yoğun tempo için kolaylıklar diliyorum. KKTC ve Akdeniz Bölgesi'nin geleceği için büyük önem taşıyan seçim sonuçlarının kardeş Kıbrıs Türk halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

BAKAN ERSOY: YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, resmi olmayan sonuçlara göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığına seçilen Ersin Tatar'ı kutladı.

Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yeni Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ı tebrik ediyor, daha güçlü bir KKTC’nin inşaası yolunda yeni görevinde başarılar diliyorum. Seçim sonuçları, Kıbrıs Türk halkı için hayırlı olsun."

BAKAN SELÇUK: KKTC VE KIBRIS TÜRK HALKI IÇIN HAYIRLI OLSUN

Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeye yer verdi:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar'ı gönülden kutluyor, başarılar diliyorum. KKTC ve Kıbrıs Türk halkı için hayırlı olsun."

BİNALİ YILDIRIM: BAŞARILAR DİLİYORUM

Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım sosyal medyadan Ersin Tatar için tebrik mesajı paylaştı. Yıldırım mesajında "Bugün KKTC  Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Sayın Ersin Tatar’ı tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Geçmişte olduğu gibi bundan böyle de Türk milleti her zaman Kıbrıs Türk’ünün yanında olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

VALİ YERLİKAYA: HAYIRLI OLSUN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar için tebrik paylaşımında bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar için tebrik paylaşımında bulundu. Vali Yerlikaya, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Sayın Ersin Tatar’ı tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum. Hayırlı olsun.”

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 19
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım bu muhalefetten niye hiç kimse tebrik etmiyor yavru vatanımızın yeni cumhur başkanını. Yoksa bizdeki muhalefet yunan mı, ermeni mi?
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın Tatar başarılarınızın devamını diliyorum ve KaKaTC yerine KTC yani Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak adlandırabilirseniz çok müteşekkir olacağız Mevlam yar ve yardımcınız olsun inşaAllah
    Cevapla
  • ismailbey 3 yıl önce Şikayet Et
    artık rumların oyunu ve pionu bitti gerçekler başlıyor izlemeye devam edin kıbrıs türktür hep türk kalacak garantör türkiye...
    Cevapla
  • şener 3 yıl önce Şikayet Et
    kıbrısı topraklarımıza katmalıyız bizim şehrimiz olmalı orası. Aksi halde türkiyeden koparacaklar. şehitlerimizin kanıyla ıslanmış bir yere yavru vatan değil vatan demeliyiz.
    Cevapla
  • adalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu da bizdeki gibi Kıbrısın da yüzde 48 oranında hainle dolu olduğunu gösterir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi