CHP medyasından İBB'ye sert tepki: Türkiye'nin Wuhan'ı yakıştırması

CHP'nin medyadaki en güçlü kanalı olan Halk TV'den İBB'ye çok sert eleştiri geldi. İstanbul'da bir metroda çekilen görüntüleri paylaşan Halk TV'nin haber sitesi, "yurttaşların adeta balık istifi yolculuk yaptığı fotoğraflar görenleri paniğe sevk etti." yorumunda bulundu.

CHP medyasından İBB'ye sert tepki: Türkiye'nin Wuhan'ı yakıştırması
CHP medyasından İBB'ye sert tepki: Türkiye'nin Wuhan'ı yakıştırması
GİRİŞ 19.10.2020 23:00 GÜNCELLEME 20.10.2020 13:25
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Halk TV'de internet sitesinde yayınlanan, "Türkiye'nin Wuhan'ı bu hâlde!" başlıklı haberde İstanbul, koronavirüs salgınının başladığı Çin'in Hubei eyaletinde yer alan Wuhan'a benzetildi.

Aylardır İBB'nin toplu ulaşım sefer sayılarını daraltarak devletin koronavirüsle mücadelesini Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul özelinde akamete uğrattığıyla ile ilgili haberler gündemi meşgul ediyordu.

İBB yönetiminin "Fazilet durağında 47 kişi organize şekilde otobüse bindirildi" yalanı gerçek ortaya çıktıktan sonra oldukça tepkilere neden olmuştu. CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi döneminde toplu taşımada başarısız olduğuna yönelik haber yayınladı.

 

 

HALK TV: METROLARDA BALIK İSTİFİ YOLCULUK YAPILIYOR

Halk TV'de saat: 21.15'te yayınladığı haberde, metrolarda fiziksel mesafenin hiçe sayıldığı, yurttaşların adeta balık istifi yolculuk yaptığı ifade edildi.

Haberde, "İstanbul'daki toplu taşıma görüntüleri endişe yarattı. Metroda çekilen bir fotoğraf, Türkiye'nin Wuhan'ı olarak adlandırılan İstanbul'da fiziksel mesafenin hiçe sayıldığını gözler önüne seriyor" ifadeleri yer aldı.

HALK TV'NİN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ ELEŞTİRDİĞİ O HABER!

Halk TV'de yayınlanan, "Türkiye'nin Wuhan'ı bu hâlde!" başlıklı haberde şöyle denildi:

"İstanbul'da toplu taşımada çekilen görüntü endişe yarattı. Fiziksel mesafenin hiçe sayıldığı görüntülerde, salgının pik dönemindeyken yurttaşların adeta balık istifi yolculuk yaptığı fotoğraflar görenleri paniğe sevk etti.

Koronavirüs vakaları gün geçtikçe artıyor. Vaka ve hasta sayısında hükûmetin ayrıma gitmesine rağmen hasta sayısı günlük 2 bine yaklaştı. Hastaların büyük çoğunluğunun İstanbul'da görüldüğü de konuşulanlar arasında.

Okulların yüz yüze eğitime yeniden başlamasının gündeme geldiği bugünlerde İstanbul'daki toplu taşıma görüntüleri endişe yarattı. Metroda çekilen bir fotoğraf, Türkiye'nin Wuhan'ı olarak adlandırılan İstanbul'da fiziksel mesafenin hiçe sayıldığını gözler önüne seriyor."

HALK TV ÇARK ETTİ

Halktv, pandemi döneminde İstanbul ulaşımında başından beri dikkatsiz davranan İBB’yi yanlışlıkla eleştirdi. İstanbul’u Çin’in Wuhan kentine benzeten Halktv, “Türkiye’nin Wuhan’ı bu halde” başlığıyla toplu ulaşımdaki yoğunluğu eleştiren haber yaptı ve sosyal medyada paylaştı. Haberde “İstanbul’da toplu taşımada çekilen görüntü endişe yarattı. Fiziksel mesafenin hiçe sayıldığı  görüntülerde, salgının pik dönemindeyken yurttaşların adeta balık istifi yolculuk yaptığı fotoğraflar görenleri paniğe sevk etti.” denildi.

Aradan çok zaman geçmeden biranda haberi silip yeni bir haber yaptı.

Halktv’yi panikleten İBB’den gelen tepki oldu. Tepki üzerine Halktv “güler misin ağlar mısın” türünden komik bir başlıkla haberi yeniden servis etti.

YORUMLAR 57
  • M. Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilerek yapıyorlar, hükümet corona ile mücadeleyi beceremedi dedirtmek için..
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey istanbul güzelmi?! güzelmi?! Bence çok güzel haydi İBB binasının karşısına alkışa, Eeee haydi ne çok güzel oluyor.
    Cevapla
  • Adil İnsan 3 yıl önce Şikayet Et
    Öz eleştiri yapmak umarım her medyaya nasip olur. İstanbul yada Sakarya farketmez. Önemli olan şehirler partiler değil halktır. Partiler gider halk kalır.
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşey çoooook güzel oluyor.
    Cevapla
  • Bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    bence bir bir yerlere olumsuz mesaj göndermiş olabilirler başka bir şey olamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi