Yeryüzü Doktorları Anne Çocuk Sağlığı Kampanyasına destek bekliyor

Sağlık hizmetlerine erişilemeyen bölgelerde önlenebilir sebeplerden ötürü hayatını kaybeden anneler ve çocuklar için geçtiğimiz haftalarda bir kampanyaya çıkan Yeryüzü Doktorları, Yaşasın Anneler, Yaşasın Çocuklar kampanyasına destek bekliyor

Yeryüzü Doktorları Anne Çocuk Sağlığı Kampanyasına destek bekliyor
Yeryüzü Doktorları Anne Çocuk Sağlığı Kampanyasına destek bekliyor
GİRİŞ 21.10.2020 15:54 GÜNCELLEME 21.10.2020 15:54

Dünya genelinde her gün 800’den fazla kadın hamilelikte, doğum sırasında veya sonrasında hayatını kaybediyor. 2019 yılında günde 14 bin 5 yaş altı çocuk hayatını kaybetti. Gerekli önlemler ve iyileştirmeler yapılmazsa 2030 yılına kadar 48 milyon çocuk ölümü tahmin ediliyor. Ölümlerin başlıca sebepleri ise annelerde doğum öncesi, doğum sırası ve sonrasında yaşanan komplikasyonlar, enfeksiyon, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, sağlıksız kürtaj; çocuklarda ise erken doğum, doğum sırasında ve sonrasındaki komplikasyonlar, enfeksiyon, akciğer iltihabı ve yetersiz beslenme.

Yeryüzünde yaşanan bu durum ile birlikte Covid-19 pandemisi sağlık hizmetlerine erişimi ihtiyaç sahibi bölgelerde daha da kısıtladı. Yeryüzü Doktorları da anne ve çocuk sağlığında yaşanan sorunlara dikkat çekmek için ‘’Yaşasın Anneler, Yaşasın Çocuklar’’ adlı bir kampanya başlattı ve daha çok anne ve çocuğa ulaşabilmek için destek çağrısında bulundu.

Kampanya kapsamında Yeryüzü Doktorları; sağlık hizmetlerinin sınırlı olduğu bölgelerde anne ve çocuk sağlığı için klinikler açıyor veya var olan klinikleri iyileştiriyor. Bu kliniklerde hamile ve emziren annelerin rutin kontrollerinin yapılması, bebeklerin aşılanması, pediatrik muayenelerin yapılması gibi hizmetler gerçekleştirilirken, ailelere bebek bakımı ve üreme sağlığı ile ilgili eğitimlerin verilmesi ile anne ve çocuk sağlık sorunlarının azalması sağlanıyor.

Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney ’’Bu zamana kadar Türkiye’den ve dünyadan birçok sivil toplum kuruluşu muhtelif ülkelere yardımlarını ulaştırdı. Bu günlerde ise dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle ihtiyaç sahibi bölgelerde sağlık hizmetlerine erişim önceki dönemlere göre daha da kısıtlandı. Bu durumdan en çok etkilenen grup da hamile/emziren anneler ve 5 yaş altı çocuklar oluyor. “Yaşasın Anneler, Yaşasın Çocuklar” kampanyamız ile işte o annelere ve çocuklara ulaşmaya çalışıyoruz.  Bir annenin daha yüzünü güldürebilmek, bir çocuğun daha tebessümüne vesile olabilmek için halkımızın desteklerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'