Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2021'de hayata geçiyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “2021 yılı içerisinde Planetaryum ve Bilim Merkezi projesini hayata geçireceğiz. Trabzon’umuza ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2021'de hayata geçiyor
Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2021'de hayata geçiyor
GİRİŞ 21.10.2020 17:09 GÜNCELLEME 21.10.2020 17:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, projelerini birbiri ardına hayata geçirmeye devam ediyor. Daha yaşanılabilir bir Trabzon için gecesini gündüzüne katan Başkan Zorluoğlu, Ankara’da bir dizi temasta bulundu. Trabzon’a güzel haberlerle dönen Başkan Zorluoğlu, hayata geçirilecek projelerle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

 

 

KÜLTÜR SANAT MERKEZİ PROJEMİZİ İLETTİK
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek, “Sayın Bakanlarımızla ve TOKİ Başkanımızla şehrimizle ilgili yatırımları değerlendirdik. Değerli Kültür ve Turizm Bakanımızla şehrimize bir Kültür Sanat Merkezi kazandırılması projemizi konuştuk. O çerçevede projenin 2021 yılı yatırım programına teklif edilmesi ile ilgili inisiyatif alınmasını istirham ettik. Üzerinde çalışıyorlar. İmkanları çerçevesinde bu talebimizi değerlendireceklerini ifade ettiler” dedi.

SÜMELA MANASTIRI İÇİN BAKANIMIZ DESTEK VERDİ
Trabzon’un önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Sümela Manastırı bölgesinde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Zorluğlu, “Sümela Bölgesi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanımıza, oranın yeni yönetim modeliyle ilgili gereken bilgilendirmeleri yaptık. Orada Büyükşehir olarak birkaç tane otopark yaptık. Gelen ziyaretçilerin yukarıya çıkması noktasında artık başka bir yapı oluşturduk.  Büyükşehir Belediyesi olarak ring sistemiyle taşıma gerçekleştireceğiz. O çerçevede Sümela’ya değil de arkasında bulunan Çakırgöl bölgesindeki köylere gidecek insanlar için de bir alternatif yolun yapımını Büyükşehir olarak gerçekleştirmiştik. Yaklaşık 11 kilometrelik bir yol. Altyapısını, sanat yapılarını oluşturmuştuk, yol genişlemelerini yapmıştık ama üst kaplaması ile ilgili Sayın Bakanımızdan destek istedik. O da sağ olsun destek verdi. Üst kaplamasını da Sayın Bakanımızın göndereceği ödenekle kısa bir zaman içerisinde tamamlayacağız” diye konuştu.

 

 

PLANETARYUM VE BİLİM MERKEZİ TRABZON’A HAYIRLI OLSUN
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile yaptığı görüşme hakkında da değerlendirmede bulunan Başkan Zorluoğlu, “Sayın Bakanımızla diğer konuların yanında esas itibarıyla Trabzon’umuza, Planetaryum ve Bilim Merkezi kavuşturma meselesini görüştük. Seçim kampanyası döneminde şehrimize bir Bilim Merkezi sözümüz vardı. O çerçevede Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında 2021 yılı programına Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi girmiştir. Bu noktada Sayın Bakanımıza yürekten teşekkür ediyoruz. İnşallah 2021 yılı içerisinde Moloz’da caminin etrafında belirlediğimiz bir alanda Planetaryum ve onun altında uygulama atölyelerinden müteşekkil bir Bilim Merkezi projesini hayata geçiriyoruz. Trabzon’umuza, gençlerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

GÜLCEMAL 1. ETAPTA SORUN YOK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile de ağırlıklı olarak Trabzon’da devam eden projeleri konuştuklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Kanunu Bulvarı’ndan Değirmendere’deki güney yolunun sahile bağlanması ile ilgili birçok projeyi değerlendirdik. Gülcemal Projesi’nin birinci etabıyla ilgili bir sıkıntımız yok. İkinci etapla ilgili görüşme süreci devam ediyor. Orası ile alakalı biz de proje ekibimiz de çalışıyor. Orayı bir şekilde çözmek için gayret gösteriyoruz. TOKİ Başkanımızla da Çömlekçi başta olmak üzere ilimizde yürüttükleri çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Bir takım meselelerle ilgili kararlar aldık. Ben Trabzon’a ve Trabzon’un meselelerine çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı Sayın Bakanlarımıza ve TOKİ Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK
Trabzon-Rize Katı Atık Birliği uhdesinde gerçekleştirilen Taşönü Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Türkiye’nin ilk entegre katı atık bertaraf tesisi olan Taşönü Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi çalışmalarında sona yaklaşıldı. Çöpten gazlaştırma ile enerji elde edilmesinde 12.8 MW ile (50 bin hane) Türkiye’nin en büyük tesisi olma özelliğini taşıyacak. 1,5 milyon nüfusa hizmet etme kapasitesi ile Trabzon’un geleceğini güvence altına alan bu önemli yatırım, kısa süre içerisinde şehrimizin hizmetinde olacak. Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi tam kapasite ile hizmete girdiğinde, 600 kişiye istihdam sağlayacak. İlgili firmaya bu kadar kısa sürede işlerini gayet güzel şekilde yapıp bu tesisi ortaya çıkardıkları için çok teşekkür ediyorum. Uzun yıllar Trabzon’da çöple ilgili bertaraf noktasında hizmet edecek ve bizi rahatlatacak bir tesise kavuşmuş oluyoruz” dedi.
 
104 MİLYON LİRALIK YATIRIM 2022’DE HİZMETE GİRECEK
Yapımı devam eden Akoluk İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “TİSKİ-DSİ iş birliğinde yapımı devam eden Akoluk İçme suyu Arıtma Tesisi inşaatı hızla sürüyor. Şu anda yüzde 10 fiziki gerçekleşme oranı ile devam eden tesisimiz, inşallah Haziran 2022’de şehrimizin hizmetine girmiş olacak. Yaklaşık 104 milyon liralık bütçesi ve 200.000 m³ günlük arıtma kapasitesi ile oldukça önemli bir yatırım olan Akoluk İçme suyu Arıtma Tesisimiz hizmete girdiğinde, Ortahisar ve Yomra ilçelerimizin 47 mahallesine menba kalitesinde su verilecek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 5
  • Vanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Vandan sayın Zorluoğlu'na selam olsun ilimize iyi hizmetleriniz oldu Allah yolunu açık etsin.
    Cevapla
  • Baybars 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan iş iyi güzelde güzel Türkçemizde ve "planetaryum''u karşılayan gezegenevi veya uzayevi var. Neden bu dil düşmanlığı ve eziklik. Yazık
    Cevapla
  • Şems 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse sizi aldatmasın. Trabzon, adını sadece Trabzonsporla gündemde tutan ilimizdir. Her geçen gün geriye gidiyoruz ama hiç kimsenin umurunda değil.
    Cevapla
  • basamak şehir VAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Hey canım VAN'ım sen neden basamak bir şehirsin. neden seni basamak olarak kullanıyorlar. neden herkes ezip geçiyor seni ?
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın SAYIN ZORLUOĞLU... Yanlız BAŞKANIM sümelaya giriş bileti çoook pahalı... Kişi başı 10 TL nedir yahuuu... BU işe acilen el atılması lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası