Virman nedir, nasıl yapılır? TDK virman kelime anlamı!

Virman, bankacılık sektöründe kullanılan ve anlamı çoğu kişi tarafından bilinmeyen bir terimdir. Bu terim genellikle bankalarda para transferi işlemlerinde karşımıza çıkmaktadır. Peki, virman nedir? Virman nasıl yapılır?

Virman nedir, nasıl yapılır? TDK virman kelime anlamı!
Virman nedir, nasıl yapılır? TDK virman kelime anlamı!
GİRİŞ 23.10.2020 09:23 GÜNCELLEME 23.10.2020 09:23

Gelişen teknoloji ve bankacılık işlemleri ile hepimizin hayatları kolaylaşıyor. Özellikle para transferi işleminde karşımıza çıkan bazı terimlerin anlamlarını bilmiyoruz. Bunlardan birisi de virman. Virman, bir bankanın aynı şubesinde bulunan ve aynı kişiye ait olan iki hesap arasında yapılan transfer işlemidir. Peki virman yapmak nedir?

 

Virman Nedir?

Virmanı bir bankacılık terimi olarak biliyoruz. Fransızca ‘virement’ kelimesinden dilimize geçmiştir. Transfer, aktarım gibi anlamlara gelmektedir. 

 

Virman, bir bankanın aynı şubesinde bulunan hesaplarınız arasında yaptığınız para transferi işlemidir. Tanımdan da anlaşılacağı üzere bir kişinin aynı banka şubesindeki hesapları arasında bir işlem söz konusu olmalıdır.

EFT işleminde, farklı bankalarda bulunan hesaplar arasında aktarım yapılması söz konusudur. Havale ise aynı bankalar arasında gerçekleşen transferler için kullanılır.

Yukarıdaki tanımlar gereği virman genellikle havale ile karıştırılır. Ancak buradaki fark; havalede aynı bankalar arası transfer olmasıdır. Virmanda ise aynı banka şubesinde bulunan iki hesabınız arasındaki işlemlerden bahsedilir.

Virmanın EFT ve Havaleden Farkı Nedir?

EFT: A bankasındaki bir hesaptan B bankasındaki bir hesaba aktarım.

Havale: A bankasındaki bir hesaptan yine A bankasındaki başka bir hesaba aktarım.

Virman: A bankasının X şubesinde iki hesabı bulunan bir kişinin, bunlar arasında aktarım yapması.

* Başka bir örnek vermek gerekirse; bir bankada vadesiz mevduat hesabınız var. Bu hesabın bulunduğu şubede yatırım hesabınız olduğunu da düşünelim. Siz vadesiz hesabınızdan yatırım hesabınıza para gönderdiniz. İşte bu işlem virmandır.

Virman Nasıl Yapılır? 

Mesai saatleri içerisinde banka şubesinden virman yapma işlemini mobil bankacılık, intenet bankacılığı, ve ATM'lerden yapabilirsiniz. Eğer işleminizi banka şubesinden yapacak iseniz bu işlemi yetkili olan şubenin mesai saatleri arasında yapmanız gerekmektedir. 

Yapmak istediğiniz virman işlemini ise mobil bankacılıktan, intenet bankacılığından yada ATM den yapacaksanız gün ve saat fark etmeksizin haftanın hergünü istediğiniz zamanda yapabilirsiniz. Virman işleminde de göndericiden bir ücret alınmamaktadır. 

Virman işlemini yaparken ise dikkat etmeniz gereken noktalardan birkaçı ise göndereceğiniz hesabı ve göndereceğiniz miktarı doğru girmenizdir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...