Minibüs şoförü, yaşlı çiftin karşıya geçebilmesi için yolu kapattı!

İstanbul Tuzla'da bir minibüs şoförünün yaşlı çiftin yolun karşısına geçebilmesi için yolu kapattığı görüntüler yürekleri ısıttı.

GİRİŞ 22.10.2020 19:30 GÜNCELLEME 22.10.2020 19:31
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Tuzla Belediyesi önünde bir yaşlı çift, 15 Ekim Perşembe günü saat 09.20 sularında Tuzla'da Evliya Çelebi Mahallesi Hatboyu Caddesi üzerinde bulunan yaya geçidinden karşıya geçmek istedi. O sırada caddeden geçen Tuzla Şifa-Pendik hattında hizmet veren yolcu minibüsü yaşlı çifte yol vermek için durdu. Ancak çift şeritli yolda diğer araçların durmaması üzerine minibüsün şoförü yolu keserek yaşlı çiftin karşıya geçmesini sağladı. O anlar ise Tuzla Belediyesine bağlı Güvenlik Görevlileri tarafından fark edilirken güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı.

Yürekleri ısıtan olayla ilgili sosyal medya hesabı twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Belediye önünde kameralara yansıyan bir görüntüyü sizlerle paylaşmak istedim. Karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlara yol veren minibüs şoförünün çözüm biçimi tartışmaya açık olsa da tebrik etmeden geçemem. Trafikte yaya önceliğini de bu vesileyle hatırlatmış olalım" dedi.

YORUMLAR 46
  • Ters Fikir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip davranışlarla kuralları düzenlemek sadece bize mi has bilmiyorum. Bir kanunun için kanun çiğnemek. Yolu yapmadan önce kazın yolu açın bir, stop-startlı git-gel bir yürüyen merdiven. İki kişi geçecek diye içinde onlarca kişinin olduğu, fosil yakıtlarla çalışan araçları durdurmak? Bu durmalar sırasında ortaya çıkan ısı enerjiyi israf etmek olur, balata ömrünü bitirir, tekrar bu aracın hızlanması için enerji harcanmasına yol açar. Bu olay günde kaç kere yaşanıyorsa X ortalama kaç araçla oluyorsa X 10 yıl x 365 gün + oluşabilecek kazaların maliyeti. Bu hesabı bu memlekette yapıp açıklayabilecek bir kimse yok mu?
    Cevapla
  • mizci 3 yıl önce Şikayet Et
    helalllll..
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Türkiye'de olan bir söz " YOL VERİLMEZ... ALINIR" işte bizim acı gerçeğimiz.
    Cevapla
  • muşidayı 3 yıl önce Şikayet Et
    kurallara uysak cezalara gerek kalırmı,
    Cevapla
  • belde 3 yıl önce Şikayet Et
    bravo minibüs şoförüne. arkadaki araçlar niye vız vız geçerler. hiç mi bu araç niye durdu diye bir bakılmaz. çok duyarsız. hep işimiz acele, bizden başkasının hiç işi yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!