Kabe'de 7 ay sonra ilk cuma namazı kılındı

Suudi Arabistan'da korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Mekke'de Mescid-i Haram'da 7 ay sonra ilk cuma namazı kılındı.

Kabe'de 7 ay sonra ilk cuma namazı kılındı
Kabe'de 7 ay sonra ilk cuma namazı kılındı
GİRİŞ 23.10.2020 15:59 GÜNCELLEME 23.10.2020 15:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mekke'de Mescid-i Haram'da korona virüs önlemleri kapsamında yaklaşık 7 ay durdurulan cemaatle namazın 5 gün önce kılınmasına izin verilmişti. Bugün ise Mescid-i Haram'da 7 ay sonra ilk cuma namazı kılındı. Namaza gelen Müslümanlar sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına uyarak namazını eda etti. Mescid-i Haram İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mescid-i Haram'da yaklaşık 40 bin kişinin 7 ay sonra kılınan ilk cuma namazına katıldığı belirtildi.Öte yandan Suudi Arabistan, korona virüs önlemleri kapsamında yaklaşık 7 aydır durdurduğu umre ziyaretlerini de kademeli olarak başlatmıştı. İlk umre ziyaretleri 4 Ekim'de başlamıştı. Yurt dışından gelen yabancı ziyaretçiler ise 1 Kasım'dan itibaren umre ziyareti yapabilecek.

YORUMLAR 2
  • Hasan Emeksiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah kabul etsin . Herkese kabe de namaz kilmayi nasip etsin .Yalniz kabenin ve kutsal yerlerin bu satilmis Arabistan dan alinip Muslumanlarin emrinde bagimsiz bir sekilde kullanilmasini dileyoruz.Rabbim en iysini bilir
    Cevapla
  • Refik 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah kabemizi ve Arabistan ı amerikan uşağı olan bu rejimden kurtarsın. Kâfirler yıllardır islam ümmetini birbirine düşürüp, kafirlerle uğraşmaktan uzak tutmak için kendi pis oyunlarını oynuyorlar. İçlerimizdeki hain ve işbirlikçiler tarafından bizi bize kırdırıyorlar. Alçak hain Suud ailesi yıllardır arapları diğer Müslümanlara karşı kışkırtıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi