Üst mahkemeden Enis Berberoğlu kararı

Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına yer olmadığı kararına yönelik itiraz, üst mahkemece 'karar verilmesine yer olmadığı' hükmüyle reddedildi.

Üst mahkemeden Enis Berberoğlu kararı
Üst mahkemeden Enis Berberoğlu kararı
GİRİŞ 23.10.2020 17:44 GÜNCELLEME 23.10.2020 18:53
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

CHP eski milletvekili Enis Berberoğlu'nun yerel mahkemenin kararının kaldırılması şeklinde yaptığı itirazı değerlendiren üst mahkeme "karar verilmesine yer olmadığına" hükmetti.

Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "hak ihlali" kararının ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi "yerindelik denetimi kapsamında kaldığı" gerekçesiyle yeniden yargılamaya yer olmadığına karar vermişti. Enis Berberoğlu'nun avukatları da bu karara karşı üst mahkemeye itirazda bulunmuştu. Avukatların İstanbul Ağır 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının kaldırılmasına yaptığı itiraz İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirildi. Mahkeme, itiraz hakkında "karar verilmesine yer olmadığına" hükmetti. Mahkeme kararında, "İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'ne dosyanın gönderilmesi, dosyanın istenmesi ve Anayasa Mahkemesi'nin kararının gereğinin yapılması hususunda İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesinden talepte bulunabilmeleri konularında ilgililerin muhtariyetlerine, dosyanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iadesine" denildi.

 

YORUMLAR 13
  • bozoklu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir hainin masum fotoğrafını koymakla kim neyi değiştirmek istiyor. Bu adamın bu fotoğrafını kullanmayın lütfen jhon dündarla iş ortağı değil mi bu şahıs.
    Cevapla
  • kral 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi şimdi oy çuvallarının üzerinde poz ver bakalım
    Cevapla
  • niksarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    vatana ihanetin bedeli bumu olmalı..yazıklar olsun...fetöcüler temizlenmeden ihanetler engellenemez NOKTA..
    Cevapla
  • İzzet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hainlere af yok
    Cevapla
  • GÖRELE 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz vatandaş olarak bu adamın türkiyeye hainlik ettiğini biliyoruz vatanına hainlik etmenin cezası bence bu vatandan atılması olmalı arkası olmayan zavallı biri olsaydı ne olursa bunada aynısı olması lazım herkesin kanı kırmızı herkes 9 aylık nedir milleti rahtsız edip duruyor bıkdık artık yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı