CHP'li Gürsel Tekin'den İzmir depremi sonrası skandal paylaşım

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin İzmir'de meydana gelen depremi devlete saldırı malzemesi gibi kullanarak attığı 'Kendi binalarının güvenliğini sağlayamayan devlet, vatandaşın canını nasıl koruyacak?' paylaşımına tepki yağıyor. Tekin'in böyle acı günde bir milletvekiline yakışmayacak şekilde malzeme yaptığı Bayraklı'da Kaymakamlık binası ve Kızılay Kan Merkezi'nin yıkıldığı haberi de yalanlanmıştı.

CHP'li Gürsel Tekin'den İzmir depremi sonrası skandal paylaşım
CHP'li Gürsel Tekin'den İzmir depremi sonrası skandal paylaşım
GİRİŞ 30.10.2020 18:36 GÜNCELLEME 30.10.2020 23:36
Bu Habere 618 Yorum Yapılmış

Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,8 büyüklüğündeki depremde İzmir'de çok sayıda bina çöktü. 

Gürsel Tekin'in yıkılan binalar arasında Bayraklı'da Kaymakamlık binası ve Kızılay Kan Merkezi olduğuna dair asılsız paylaşımına Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık binanın sağlam olduğunu gösteren bir kare paylaşarak cevap verdi.

 

 

Kınık cevaben "Gürsel Bey, Kan merkezimiz ayakta ve vatandaşımıza hizmet vermektedir." dedi.

BÜLENT TURAN: SİYASETİNİZ YERİN DİBİNE BATSIN!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da böyle acı bir günde asılsız haberle devlete saldırılmasına tepki göstererek "Millet can derdinde... Böyle bir günde bu tweeti atmak; Siyasetiniz yerin dibine batsın! (ki bilgiler yalanlandı)" ifadelerini kullandı.

Adalet Sarayı

Sosyal medyada yıkıldığı iddia edilen Adalet Sarayı'nda da sadece küçük hasarla meydana geldi.

EMNİYET'TEN DEPREM ÜZERİNDEN AŞAĞILAYICI PAYLAŞIMLARA TAKİP!

Emni̇yet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; İzmir ve çevre illerde meydana gelen deprem üzerinden bölge halkına yönelik aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici paylaşımlarla halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine düşmanlığa ve/veya kin beslemeye alenen tahrik eden hesaplara ilişkin 'tespit' çalışmaları ivedilikle başlatılmış, tespit edilen kişiler hakkında gerekli çalışmalar yapılarak adli mercilere intikal ettirilecektir. Konunun tarafımızca hassasiyetle takip edildiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

MÜCAHİT BİRİNCİ: ŞU HAŞHAŞİYİ ALIN

İzmir'deki deprem sonrası bölge halkını aşağılayan "İzmir Ege'de 6.8 deprem çok geçmiş olsun müslüman halkı Ya Rabbi! İzmirliler gibi zinaya, nefsime değil, seccademe köle et beni... Amin!" paylaşımı büyük tepki çekti.

AK Parti eski Grup Başkanvekili Mücahit Birinci, 'Asena Türk' kullanıcı adıyla paylaşım yapan provokatöre sert tepki göstererek "Şu haşhaşiyi alın. Bunlar böyle habis provokatör!" ifadelerini kullandı. 

16 ŞAHIS HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce sosyal medya hesabından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'deki deprem hakkında aşağılayıcı paylaşımlara ilişkin, 27 ayrı gönderinin tespit edildiğini. 16 şahıs hakkında işlem başlatıldığını ve 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. 

TUNÇ SOYER'DEN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer "Kızılay Kan Merkezi yanındaki binayı vinçlerimiz önlem amaçlı olarak destekliyor." diyerek bir algı yapmaya çalıştı. Hakikatte ise fotoğrafta gösterdiği bina ile Kızılay binası arasında 100 metreden fazla uzaklığın olduğu ortaya çıktı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 618
  • Alper 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haberlerden başka sermayesi olmayan aptallar devletimizi nasıl yönetecek?
    Cevapla
  • Sayin 3 yıl önce Şikayet Et
    Milletvekilliği yapıyor ama hangi ülkenin. BAE sözcüsü olabilir. Bu zaat beni ve ulkemi nasıl temsil ediyor anlamıyorum. Bu kişinin işi gücü yok mu yaaa. Bari sus da ortalık da gözükme...
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    İzmir belediyesi aynı İstanbul belediyesi gibi sadece laf ve kargaşa var başka bir şey yok yazık size.
    Cevapla
  • Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Emniyet genel müdürlüğü, şu arkadaşla bir ilgilenin. Bunun dili çok uzamış.
    Cevapla
  • Kriptolara Dikkat 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet işleri sağlıklı işlesin diye son teknoloji bina yapar,"bu sözde muhalefet: millet aç siz Saray yaptınız, diye algı operasyonu yapar", sonra deprem olur eski devlet binası hasar alır, yine aynı Bizans artığı muhalefet koskoca devletin binası depremden yıkılıyor niye yeni binalar yapmıyorsunuz diye algı operasyonu yapar ve bunların zombileri muhalefet haklı der.. İşte böyle hain alçaklarla mücadele ediyor bu ülke. Peygamberimize hakaret eden Fransız dergisinin kapağını paylaşan Sabetayist Yahudilerinden başka ne bekliyoruz ki gerçi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor