Miçotakis'in paylaşımına Başkan Erdoğan'dan cevap
Yunanistan ve Türkiye'yi etkileyen depreminin ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Başkan Erdoğan ile telefon görüşmesi yapmış ve başsağlığı dilemişti. Erdoğan da sosyal medyadan verdiği cevapta geçmiş olsun dileklerini ileterek 'Türkiye de Yunanistan’a her türlü yardım için hazırdır.' ifadelerini kullandı.
Ege Denizi’nde Türkiye ve Yunanistan açıklarında meydana gelen deprem sonrası Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Farklılıklarımız ne olursa olsun, bunlar insanlarımızın bir arada durması gereken zamanlar” dedi.
Ege Denizi’nde Türkiye ve Yunanistan’ı vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakan Miçotakis, Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradım. Ülkelerimizi sarsan depremde yaşanan trajik can kayıpları için başsağlığı diliyorum. Farklılıklarımız ne olursa olsun, bunlar insanlarımızın bir arada durması gereken zamanlar” dedi.
Thank you, Mr. Prime Minister.
I offer my condolences to all of Greece on behalf of myself and the Turkish people. Turkey, too, is always ready to help Greece heal its wounds.
That two neighbors show solidarity in difficult times is more valuable than many things in life. https://t.co/eo6iClofKZ— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) October 30, 2020
BAŞKAN ERDOĞAN'DAN MİÇOTAKİS'E CEVAP
Başkan Erdoğan sosyal medyadan verdiği cevapta "Sayın Başbakan, şahsım ve milletim adına teşekkür ediyor, ben de tüm Yunanistan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye de Yunanistan’a her türlü yardım için hazırdır. Zor zamanlarda iki komşunun dayanışma göstermesi bu hayattaki birçok şeyden daha değerlidir." ifadelerini kullandı.
-
Hakım 5 yıl önce Şikayet EtTurkıye duygusal bır ülkedir bunlar çok ıyı bılıyorlar yumuşamak yok kararlı ve istikrarlı bısekılde yola dvm!Beğen Toplam 3 beğeni
-
Zaza Elaziz 5 yıl önce Şikayet Etsizce baskan kanarmi herseyin en iyisini bilir baskan selamlar kardesimBeğen Toplam 2 beğeni
-
kelleci 5 yıl önce Şikayet EtReis bizler onların orman yangınında da yardım edelim dedik ittiler siyaset ayrı konu ama bize posta koyan bir millete yardım etmem ediyoruz da ne oluyor her yerden saldırıyorlar biz bize yeteriz ama sen görevini yapıyorsun ama bunlar anlamaz sende iyi biliyorsun ama ben artık senin vatandaşın olarak bu şeref yoksunlarına bu ara yardım kelimesini ben hazmedemiyorum o yardımları kardeş ülkelerimize ve vatandaşımıza yapmayı tercih edelim ALLAH sizi başımızdan eksik etmesin reisBeğen Toplam 3 beğeni