2000 yılına ait fotoğraf dehşete düşürdü! İzmir'deki o apartmanla ilgili akıllara zarar gerçek

İzmir Bayraklı’da çöken binalardan biri de Sakarya Caddesi, Mansuroğlu Mahallesi'nde bulunan Rıza Bey Apartmanı'ydı. 8 katlı bina birçok vatandaşa mezar oldu. Deniz jeoloğu ve jeofizikçi Cenk Yaltırak, yıkılan binanın 2000 yılında çevresinin sulak bir bostan olduğunu sosyal medya hesabından paylaştı.

2000 yılına ait fotoğraf dehşete düşürdü! İzmir'deki o apartmanla ilgili akıllara zarar gerçek
2000 yılına ait fotoğraf dehşete düşürdü! İzmir'deki o apartmanla ilgili akıllara zarar gerçek
GİRİŞ 31.10.2020 12:03 GÜNCELLEME 03.11.2020 19:22
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Türkiye'yi yasa boğan 6.6 büyüklüğündeki İzmir Seferihisar depreminde birçok bina yerle bir oldu. Bu binalardan biri de 5 kişinin cansız bedeninin (Saat: 23.00 itibariyle) çıkarıldığı 8 katlı Rıza Bey Apartmanı'ydı. 

 

 

BALKONLARI ÇATLAKTI İDDİASI

 

 

Apartmanın balkonlarında, depremden önce çatlaklar olduğu iddia edildi.

YALTIRAK'TAN ÇARPICI AÇIKLAMA

Hâlâ arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü apartmanla ilgili çarpıcı açıklama ise deniz jeoloğu ve jeofizikçi olan Cenk Yaltırak'tan geldi. 

 
"TARIM ALANI DEĞİŞKEN ZEMİN YARATIR"

Yerbilimci Yaltırak fotoğrafların altına ise şu mesajı yazdı:

"Yıkılan binalardan biri; yepyeni, en alt katı dükkan, sadece 2000 yılında etrafı sulak bostan. Salata ekeceğine apartman ekerek zengin olunan bir bölge. Tarım alanları akarsu yatakları içinde değişken zemin yaratır. Binadaki en ufak hatayı affetmez."

YORUMLAR 61
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Babadan kalan yeri satıp çabucak zengin olma hayali kuran okul okumayan beynini aklını bedenini kullanmayıp tembelliği benimseyen her kim varsa hepsi suçludur kimse sucu başkasına atmasın çalışmak zoruna giden hazır bulup yiyenlerin hepsi suçludur !!!!
    Cevapla
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne en ufak hatası çok büyük hata..sağlam yapsalar yan yatardı en fazla
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çekici tam çivinin üzerine vurmuşsun, hedef tam isabet. Burdaki gerçek sorumlu tüm bu konuların muhatabı olan devlet ve belediyelerdir. Bir cinayette suclu ne hüküm giyiyorsa, burdada görevini kötüye kullanan hangi kurum ve memur varsa aynı şekilde dava edilmeli. Ülkemizde kanunlar ciddi olmazsa, kimse ozaman kural tanımaz olur.
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    ıyıde sımdımı buldun bataklıgı yıkılmadan soylesene bu bınada durulmaz dıye araba devrıldıkten sonra yol gosterem cok olur
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Acil olarak 81 vilayette özellikle istanbulda anadolu yakasında beykoz üsküdar v.s ne kadar riskli bina varsa yıkılıp yenileri yapılmalı...
    Cevapla
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Turan kardeş ben bu İstanbul'da imara açılmayan yerlerin Vatikan baskısıyla açılmadığını düşünüyorum. İleride İstanbulu ele geçirirlerse şuan imara açılmayan yerlere yeni Bizans bölgelerini kurabilmek için..
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah be kardeşim ön görünüm bÖlgesi diye beykoza imar vermiyorlar 85 yılında imara kapattılar o sahil hattını neymis rant chp 20 gün evvel buraların imara acılmasın diye aym basvurdu labul gördü sariyer beykoz üskudra kadar olan ön görünümler madur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele