Diyanet'ten, beddua eden CHP'nin avukatı Celal Çelik hakkında suç duyurusu

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'nin avukatı Celal Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, 10 ay önce söylediği "Deprem kıyametin alıştırmasıdır" sözlerini, İzmir depreminden sonra söylemiş gibi algı yapınca Diyanet İşleri Başkanlığı, suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Diyanet'ten, beddua eden CHP'nin avukatı Celal Çelik hakkında suç duyurusu
Diyanet'ten, beddua eden CHP'nin avukatı Celal Çelik hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 02.11.2020 12:46 GÜNCELLEME 02.11.2020 17:14
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, “Esasında deprem afeti bize hem dünya için, hem de ahiret için bir uyarıda bulunuyor. Deprem, kıyametin bir örneğidir, alıştırmasıdır” şeklindeki sözleri sosyal medyada tartışma konusu oldu.

 

 

Erbaş'ın Elazığ depreminden sonra bir cuma hutbesinde söylediği bu sözleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'nin avukatı Celal Çelik, İzmir depreminden sonra söylenmiş gibi Twitter hesabından paylaştı.

YENİYMİŞ GİBİ PAYLAŞIP BEDDUA ETTİ SONRA DA SİLDİ

 

 

Erbaş'ın sözlerini alıntılayan Çelik, "Allah belanı versin Erbaş! Adamda bilgi ve ahlak yoksunluğu en üst düzeyde" dedi. Çelik'in bir süre sonra paylaşımı sildiği görüldü.

DİYANET'TEN SUÇ DUYURUSU

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ali Erbaş'a beddua eden Celal Çelik hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan basında yer alan haberlere ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 10 ay önce Elazığ’da yaşanan deprem sonrası 31 Ocak 2020 Cuma günü Bursa Ulucami’de irad ettiği hutbedeki depremle ilgili kullandığı ifadeler bağlamından koparılarak yeniden gündeme getirilmiştir.

Diyanet İşleri Başkanımız Elazığ depremi sonrasında 'Afetlere Karşı Bilinçli Olalım' başlıklı hutbesinde, insanoğlunun depremi engelleyemeyeceğini, depremin zaman ve şiddetine müdahale edemeyeceğini hatırlatarak, gerekli tedbirlerin alınarak ardında da Allah’a tevekkül etmek gerektiğine ve afetlere karşı sorumluluğunun bilincinde olmanın mümince bir duruşun gereği olduğuna dikkat çekmiştir.

Tüm bu mesajlara rağmen söz konusu hutbeden bir cümle öne çıkartılarak İzmir’de meydana gelen ve aziz milletimizi derinden üzen deprem sonrasında yapılmış bir açıklama gibi paylaşılmıştır.

Bu paylaşım üzerinden sosyal medyada gerek Diyanet İşleri Başkanlığımıza gerekse Başkanımıza yönelik hakaret dolu paylaşımlar yapıldığını üzülerek müşahede etmekteyiz.

Söz konusu içeriği alıntılayarak sosyal medya hesabı üzerinden Sayın Erbaş’a hakaret eden Celal Çelik isimli şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır."

YORUMLAR 57
  • YALNIZ ADAM 3 yıl önce Şikayet Et
    tek kelime ALİYYÜL MURTAZA HAYDARI KERRAR hz ALİ radiyaallahü an şöyle buyuruyor ALLAH KORKUSU OLMAYAN İNSAN HER ŞEYİ YAPAR put peres bunlar ataist ve CEHENNEMLİK bunlar
    Cevapla
  • tncay 3 yıl önce Şikayet Et
    ahlak şeref ve namus yoksulu bir zihniyetin ürünü bir tip. haysiyet siz mahluk bundan çoooook var. rabbim fırsat vermesin.
    Cevapla
  • memo can 3 yıl önce Şikayet Et
    yav herkes okusunda baksin hadis serifler Kiyamet yaklastikca depremler de cogalir. zina ve bina cogaldikca kiyamet yaklasir. yinede zor zamanlar.chp algi dan baska bir sey bilmez sahtekar terröristlerin vekilleri.
    Cevapla
  • Galaksi 35 3 yıl önce Şikayet Et
    D.İ.Başkanımız doğruyu söylemiş Kur'an da zil-zal suresi var kıyamet anındaki depremden bahseder .. Kıyame, Şems surelerinde kıyametin depremlerle geldiğini anlatır. Kur'an dan da bahsetmeyecekse neyden bahsedecek . Fitneciler....
    Cevapla
  • zmc 3 yıl önce Şikayet Et
    Bular Allah ı inkar edince sorgu sualden muaf olacaklarını sanıyorlar. Allah mühlet verir kıyamete kadar. Cehennem boş kalmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır