Elif Perinçek kimdir? Enkazından yaklaşık 65 saat sonra çıkarılan Elif Perinçek kaç yaşında?

Elif Perinçek Merkez üssü Ege Denizi'nin İzmir Seferihisar açıkları olan 6,9 büyüklüğündeki depremde yıkılan Doğanlar Apartmanı enkazından yaklaşık 65 saat sonra çıkarıldı. Kurtuluş hikayesi sosyal medyada paylaşılan Elif Perinçek kimdir ve kaç yaşındadır? İşte Elif Perinçek'in sağlık durumu...

 Elif Perinçek kimdir? Enkazından yaklaşık 65 saat sonra çıkarılan Elif Perinçek kaç yaşında?
Elif Perinçek kimdir? Enkazından yaklaşık 65 saat sonra çıkarılan Elif Perinçek kaç yaşında?
GİRİŞ 03.11.2020 10:13 GÜNCELLEME 03.11.2020 10:13

Sabah saatlerinde arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği İzmir'in Bayraklı ilçesinde, depremin ardından geçen yaklaşık 65 saat sonra bir sevindirici haber daha geldi. İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarındaki depremde Bayraklı’da yıkılan Doğanlar Apartmanı’nın enkazı altında kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek, 65 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.

Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan binadan çıkarılan Elif Perinçek Ege Üniversitesi'ne nakledildiği ve tedbir amaçlı yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.

AİLESİ ENKAZDAN ÇIKARILDI

Küçük Elif’in annesi Seher Dereli Perinçek ile ikiz ablaları 10 yaşındaki Elzem ve Ezel de depremden 23 saat sonra sağ kurtarılmış, ağabeyi 7 yaşındaki Umut’un ise cansız bedenine ulaşılmıştı.

ELİF BEBEĞİN ELİNİ TUTAN İTFAİYECİ O ANLARI ANLATTI

Kahraman itfaiyeci Muammer Çelik, minik Elif'in kurtarıldığı sırada kendisine gülümsediği anlarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

"Elif bize hiç ben buradayım demedi. Biz annesini ve iki kız kardeşini bulduğumuzda annesi bize, 'Ben Elif'e deprem esnasında seslendim Elif karyolasında yatıyordu. Kalkıp kalkmadığı hakkında bilgim yok' dedi. Biz kendi tecrübelerimiz ile Elif'in annesinin ve ablalarının olduğu yeri taradık. Orada bulamayınca elifin odasına yöneldik. Ablası ile annesinin bulunduğu alandan çok daha uzak bir mesafedeydi.  Elif'i sırt üstü yatar vaziyette bulduk, yüzünü temizledik. Gözlerini açtı. bize gülümsedi.

Parmağımdan tuttu onunla beraber ambulansa kadar gittik. Bu duygu bambaşka bir duygu. Ben gerçekten duygusal biriyim. Kıyamam gerçekten. Benim de 3 tane çocuğum var, böyle bir duygu yaşamak istemem. Rabbim ailesine sabır versin. Elif; annesine, babasına ve bize çok büyük bir hediye oldu."

FAHRETTİN KOCA AÇIKLADI SAĞLIK DURUMU İYİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin ardından 65 saat boyunca enkaz altında kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek'in sağlık durumuna ilişkin paylaşımda bulundu.

Elif Perinçek. 65 saat sonra kurtarıldı. 3 yaşında. Sağlık durumu: Bilinci açık, ciddi bir kas ezilmesi ya da kırığı yok. Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor. İki ablasının da durumu iyi."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim