İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan İzmir Adliyesi hakkında açıklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı İzmir Adalet Sarayının tamamında, hiçbir blokta yapısal hasar bulunmadığını, heyet raporunda yüzeysel hasar oluştuğu belirtilen E ve F bloklarda gerekli tadilat işlemlerinin tamamlanmasının ardından hizmet verilebileceğini açıkladı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan İzmir Adliyesi hakkında açıklama
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan İzmir Adliyesi hakkında açıklama
GİRİŞ 02.11.2020 22:13 GÜNCELLEME 02.11.2020 22:13

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde;

İzmir’de 30.10.2020 tarihinde yaşanan deprem sonrası ilimizdeki adalet hizmetlerinin seyri ve alınan tedbirlerle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur.

Öncelikle depremin en çok hissedildiği bölge olan Bayraklı ilçesinde bulunan İzmir Adalet Sarayı ve Ek Hizmet Binası can kaybı olmadan derhal tahliye edilmiştir.

İzmir Adalet Sarayının tamamında Adalet Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Dokuz Eylül Üniversitesi yetkililerinden oluşan uzman heyet kapsamlı bir şekilde inceleme yapmış olup inceleme sonunda hiçbir blokta yapısal hasar bulunmadığı tespit edilmiştir. Heyet raporunda yüzeysel hasar oluştuğu belirtilen E ve F bloklarda gerekli tadilat işlemlerinin tamamlanmasının ardından hizmet verilebileceği de bildirilmiştir. Bugün itibariyle E ve F bloklar ana hizmet binasına, ek hizmet binasında bulunan birimler ve mahkemeler de Bölge Adliye Mahkemesine taşınmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca ve Adalet Komisyonu Başkanlığınca depremzede personelimizin mağduriyetini gidermek için bugünden itibaren esnek çalışma sistemine geçilmiş olup İzmir Adalet Sarayında yargısal faaliyetler sorunsuz bir şekilde sürdürülmektedir.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca ilimizde adli hizmetlerin etkin biçimde yerine getirilmesi için bundan sonra da ihtiyaca binaen gerekli tüm tedbirler ivedilikle alınacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?