ABD Seçim Sonuçları Ne Zaman Saat Kaçta Açıklanacak? Ankete göre Trump mı Biden mı kazanacak?

ABD seçim sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? 59. ABD Başkanlık seçimi için son oylar bugün kullanılıyor. Tüm dünyanın yakından takip ettiği seçimin sonuçlarının ise ne zaman açıklanacağı ise araştırılmaya devam ediyor. İşte 2020 ABD seçim sonuçlarının açıklanacağı tarih ve detaylar...

ABD Seçim Sonuçları Ne Zaman Saat Kaçta Açıklanacak? Ankete göre Trump mı Biden mı kazanacak?
ABD Seçim Sonuçları Ne Zaman Saat Kaçta Açıklanacak? Ankete göre Trump mı Biden mı kazanacak?
GİRİŞ 03.11.2020 11:57 GÜNCELLEME 03.11.2020 11:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) seçim sonuçlarının ne zaman saat kaçta açıklanacağı tüm dünya tarafından en çok merak edilen konuların başında yerini aldı. 3 kasım günü sona erecek seçim sonuçlarının Pandemi süreci nedeni ile biraz gecikeceği belirtiliyor. Peki ABD 59. Başkanlık seçim sonuçları saat kaçta açıklacak? Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump ile Demokrat Parti adayı Joe Biden mı seçimi kazanacak? İşte anket sonuçlarına ilişkin detaylar...

ABD SEÖİM SONUÇLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

59. ABD başkanlık seçimi sonuçları 3 Kasım 2020 yani bugün sona erecek. seçim sonuçları Türkiye saati ile 3 Kasım Salı'yı 4 Kasım Çarşamba'ya bağlayan gece açıklanacak. 

Aynı gün, 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nin tamamı için de oy kullanılacak. Lakin corona virüsü sebebiyle seçimlerde posta yoluyla oy kullananlar olduğu için kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının zaman alacağı belirtiliyor.

59. ABD BAŞKANLIK SEÇİMİ ANKETLERDE KİM ÖNDE?

ABD'de yapılan tüm anketlerin ortalamasını alan analiz sitesi Real Clear Politics'de ulusal anketlerde Demokrat Joe Biden, Cumhuriyetçi Trump'ın 6,5 puan önünde görünüyor.

Kritik eyaletlere bakıldığında da Kuzey Carolina haricindeki tüm eyaletlerde Biden'ın üstünlüğü dikkati çekiyor. Kuzey Carolina'da Trump'ın, rakibi Biden'ın 0,6 puan önünde olduğu belirtiliyor.

Biden, en kritik eyaletlerden Florida'da 1, Pennsylvania'da 4,2 puan önde görünüyor. Diğer kritik eyaletlerden Michigan'da 5,1, Wisconsin'de 6,6, Arizona'da ise 1 puan üstünlüğü bulunuyor.

KAÇ KİŞİ OY KULLANDI?

Başkanlık seçimlerinde erken oylama bilgilerini derleyen internet sitesi "ABD Seçimler Projesi"ne göre, postayla ve sandık başında şimdiye kadar 97 milyon 665 bin 370 kişi oy kullandı.

Posta yoluyla kullanılan oyların sayısı 62 milyonu geçerken 35 milyondan fazla kişi de oy pusulalarını bu süreçte oluşturulan seçim sandıklarına elden bırakmayı tercih etti.

California 11 milyon 236 bin, Teksas 9 milyon 719 bin ve Florida 8 milyon 974 binden fazla oyla ülkede erken oylamanın en fazla yapıldığı eyaletler olarak öne çıkarken kullanılan erken oyların 2016 başkanlık seçiminde kullanılan toplam oyların yüzde 70,9'una denk geldiği kaydedildi.

YORUMLAR 1
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    İkisi de sionist farketmez aynı çatıdan....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme