Arama kurtarmada Türkiye'nin farkı

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, Türkiye'nin arama kurtarma faaliyetlerindeki başarısına ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Arama kurtarmada Türkiye'nin farkı
Arama kurtarmada Türkiye'nin farkı
GİRİŞ 05.11.2020 15:00 GÜNCELLEME 05.11.2020 15:00
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, Türkiye'nin arama kurtarma faaliyetlerindeki başarısına ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Turgut'un bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle: 

 

 

İzmir’de kahraman arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarını izlerken içim gururla doldu. Ekiplerin ortaya koyduğu profesyonelliğe ve çalışma disiplinine hayran kaldım. Marmara Depremi olduğunda bu ekipler yine kahramanca çalışmışlardı ancak oradan gelen görüntülerde yapılan çalışmalarda bir karışıklık bir karmaşa var gibi izlenim oluyordu. Ancak bu defa ekiplerin her ferdi ne yaptığını biliyor ve işbölümü mükemmel oluşturulmuş izlenimini alıyordu insan. Ülkemizde her dalda böylesine gelişmelerin kolay olamadığını bildiğimden doğrusu 21 yılda arama-kurtarma ekiplerinde gerçekleştirilen gelişim ve ortaya konulan profesyonel iş yapma anlayışı doğrusu içimi gururla doldurdu. Bu gelişmede kimin emeği geçmişse dil, din, inanç ideoloji farkı gözetmeden onları candan kutluyorum ve bir vatandaş olarak kendilerine gönülden teşekkür etmek istiyorum.

*

 

 

Bizim coğrafyada Türkiye’nin bu yaptığını başka ülke zor yapar.

Coğrafyamızda hangi ülkeyi ele alırsanız alın orada insandan kaynaklanan bir olay (terör saldırısı gibi) veya deprem gibi bir doğal felaket olduğu zaman gelen görüntülere baktığınızda olay yerlerinde daima bağıran erkekler, bir kamaşa hatta anarşik bir ortam oluştuğunu görürsünüz.

Türkiye'mizin kadınlı erkekli arama kurtarma ekipleri inanılmaz bir iş disipliniyle, müthiş koordinasyonlarıyla, profesyonel soğukkanlılıklarıyla sadece bu coğrafyada değil tüm dünyada farklarını otaya koyuyorlar.

Sadece bu bile Cumhuriyetimizin farkını dünyaya gösteriyor. Bizlerin, bu tür kaliteli insanları yetiştirilmesine imkan veren, bu bilgi birikimin olabilmesine olanak tanıyan Cumhuriyetimizi ve onun kurucusu Atatürk’ü her zaman minnetle ve sevgiyle anıp kıymetini bilmesi gerekiyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 15
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada hiç bir gelişmiş ülkede 6.6 deprem ile ölümlü bina yıkımları olmuyor. Binalar yıkılmaz ise kurtarmaya gerek yok. Siz 21. asırda deprem ile yıkılan binaların utancından bahsedin.
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim hangi gelişmiş ülkede olmuyor. Salla işkembeden. Avrupa ve Amerika'daki birçok ülkede varoslar berbat. Şehir merkezleri çok eski binalar mevcut.
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha iyi olabilir.
    Cevapla
  • karafırtına 3 yıl önce Şikayet Et
    eveleme geveleme de olsa adam doğruyu yazmış. doğruya doğru eğriye eğri demek zor değilmiş.
    Cevapla
  • Göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    abd ingiltere çin Atatürk cumhuriyeti değil onlar neden hep bizden önde serdar
    Cevapla
  • Gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Binalarimiz depreme nekadar dayanikli diye övünmüyoruzda ölen yaralanan garibanlari nasil kurtariyoruz diye övünüyoruz neyazik ne garip bir durum aglanacak halimize övünüyoruz garip gercekten cok garip
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları