Lütfi Elvan kimdir ? İşte Ekonominin başına geçen yeni Hazine ve Maliye Bakanı'nın biyografisi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden af talebinin kabul edilmesinin ardından yeni Bakanın kim olacağı herkes tarafından merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi gazetede yayımlanan karara göre Lütfi Elvan yeni Hazine ve Maliye Bakanı oldu. Kabine değişikliği sonrası Lütfi Elvan kimdir, nereli? soruları araştırılıyor. İşte Lütfi Elvan’ın biyografisi…

Lütfi Elvan kimdir ? İşte Ekonominin başına geçen yeni Hazine ve Maliye Bakanı'nın biyografisi
Lütfi Elvan kimdir ? İşte Ekonominin başına geçen yeni Hazine ve Maliye Bakanı'nın biyografisi
GİRİŞ 11.11.2020 09:18 GÜNCELLEME 11.11.2020 09:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Siyasete Ak Parti’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı olarak başlayan Lütfi Elvan 23. ve 24 dönemde Karaman, 25. dönemde Antalya, 26. dönemde Mersin milletvekili olarak görev yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinden mezun olan Elvan, İngiltere Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisans eğitimini  1986 yılında tamamladı. İkinci yüksek lisansını Amerika’da Delaware Üniversitesinde ekonomi alanında yapan Elvan resmi olmayan sonuçlara göre ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden ile aynı üniversitede eğitim aldı. 2014 yılında Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi görevini almasının ardından Ulaştırma Bakanlığına atandı. İşte yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın hayatı…

 

 

LÜTFİ ELVAN KİMDİR?

Lütfi Elvan 12 Mart 1962 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde A. Nuri ve Samiye çiftinin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, Orta ve Lise eğitimini Konyada tamamlayan Lütfi Elvan  1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinden mezun oldu. Birleşik Krallık’ta bulunan Leeds Üniversitesi’nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında Yüksek Lisans yapan Lütfi Elvan, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Delaware Üniversitesinde Ekonomi alanında ikinci Yüksek Lisansını 1995 yılında tamamladı. 

 

 

 

Türkiye Kalkınma Bakanı görevini 2016-2018 yılları arasında sürdüren Elvan, 2015–2016 yılları arasında Türkiye başbakan yardımcılığı, 2013–2015 yılları arasında ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini üstlenmiştir.

İlk defa 2007 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karaman milletvekili olarak meclise girmiştir. Şu anda (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekilidir.

AK Parti'den milletvekili seçilmeden önce Elvan, 2002 ve 2007 yılları arasında Müsteşar Yardımcılığı, 1996 ve 2002 yılları arasında Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü’nde Kalkınmada Öncelikli Yöreler Dairesi Başkanlığı görevini sürdürmüştür.

İyi derecede İngilizce bilen Elvan, Zeliha Elvan ile evidir ve iki çocuk babasıdır. 

 

YORUMLAR 5
  • Ismaıl Okçular 3 yıl önce Şikayet Et
    Yine arkadaşlık dostluk var diye makama getirilmiş birisi maden muhendisinin ne işi var bu makamda akıl alacak gibi değil çok daha nitelikli insanlar vardır emınım buna
    Cevapla
  • Doğukan 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika’da Ekonomi alanında Yüksek Master yapmış daha ne olacaktı ? Önce bir CV’ni okuyun ... Sonra eleştirin ...
    Cevapla
  • Güzel Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Nice ekonomistler var ekonomileri batıran, dünya üzerinde okunan ekonomi derslerinin tamamı 2 adım ötesini dahi göremiyecek derecede, o nedenle teknik kışı olması, olayların sebep sonuç ilişkisini belki daha iyi analiz eder.
    Cevapla
  • İlginç 3 yıl önce Şikayet Et
    Master ının birini ekonomi üzerine yapmış, çift masterlı adam yetemedi mi size. Bazı başbakanlar lise mezunuydu????
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    adam ekonomi de bitirmiş dogru düzgün okusan anlarsın derdın ne
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma