Erdoğan'dan ABD'deki seçimler için ilk açıklama! Suriye için yeni sinyali verdi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.. Erdoğan, Karabağ'da alınan zafer sonrası "Yerlerinden edilen Azerbaycanlılar BM gözetiminde evlerine geri dönebileceklerdir. Türkiye ortak barış gücünde Rusya ile yer alacaktır." dedi. Biden'ın başkan seçilmesinin ardından da ilk kez konuştu.

GİRİŞ 11.11.2020 14:27 GÜNCELLEME 11.11.2020 15:42
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında Azerbaycan'ın Karabağ zaferi ve ABD'deki seçimlerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

KARABAĞ

 

 

Kardeşim dostum İlham Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi tebrik ediyorum. Varılan anlaşmaya göre henüz ele geçirilememiş topraklarda işgal altındaki topraklar Azerbaycan'a bırakılacaktır. Azerbaycan ile Nahcivan arasındaki ulaşım sağlanacak ve bir yol inşa edilecektir. Ermenistan ile Han kenti arasına bir ulaşım koridoru açılacaktır. Yerlerinden edilen Azerbaycanlılar BM gözetiminde evlerine geri dönebileceklerdir. Türkiye ortak barış gücünde Rusya ile yer alacaktır.

28 yıllık işgal bu mutabakatla sona ermektedir. Türkiye ve Türk milleti olarak 28 yıldır bu işgalin sızısını Azerbaycanlı kardeşlerimizle yüreğimizde hissettik. Kıbrıs ve Bosna'daki katliamlara seyirci kalanlar Azerbaycan'daki katliamları da görmezden gelmişlerdir. Biz bu acıları Azerbaycanlı kardeşlerimizle yaşadık. Ermenistan'ın yeniden Azerbaycan'a saldırmasıyla başlayan çatışmalarda Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında yer aldık. Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinci sevincimiz, gururları gururumuzdur. İlham Aliyev kardeşimizle neredeyse her gün görüşme fırsatı bulduk, bu heyecanı da birlikte yaşadık.

'SIRADA SURİYE VAR'

Suriye'de de Karabağ'dakine benzer huzur ve barış döneminin başlamasını arzu ediyoruz. Suriye topraklarını kana bulayan rejimin ve terör örgütlerinin devre dışı bırakılması gerekiyor. Rusya başta olmak üzere bölgede etkili güçlerle yakın çalışmaya hazırız. Rusya ile olan ilişkilerimiz, irtibatımız Suriye'deki bu süreci de suhuletle halletmenin gayreti içindeyiz. Samimi bir işbirliği ile Suriye'de benzer bir adım atılabilir.

Libya'da süren siyasi görüşmelerin de makul ve kabul edilebilir bir anlaşma ile sonuçlanmasını temenni ediyoruz. Gerekli görüşmeleri yapıyoruz, arkadaşlarımızı gönderiyoruz, çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz.

Doğu Akdeniz'de Yunan ve Rum tarafının şımartılmasından vazgeçildiğinde anlaşmanın mümkün olduğunu düşünüyoruz. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan 'kabine revizyonu' iddialarına net yanıt!

ABD'DEKİ SEÇİMLER

Hak ettiğimiz yeri alabilmemiz, anlaşmazlıkları çözüme bağlayarak hareket etmekle mümkündür. ABD'deki seçimlerin ardından bölgemizde ortaya çıkan belirsizliği kaldırmak için diplomasi ve uzlaşma kanalları açılmalıdır. Tüm bölge devletleriyle yeni dönemde birlikte hareket etmek istiyoruz. Kimseye karşı husumetimiz, önyargımız yoktur. Herkesi huzurlu, güvenli, adil yeni bir dönemi birlikte inşa etmeye çağırıyoruz.

Bugün Türkiye her alanda gücünü sergileyebiliyorsa bunu son 18 yılda gerçekleştirdiğimiz dönüşüme borçluyuz. Milletimizin hasretle beklediği temel hizmet alanlarında tüm başlıklarda eşi benzeri görülmemiş yatırımlar gerçekleştirdik. Temel hizmet ve altyapı konusunda Türkiye gelişmiş ülkelerin gerisinde değildir.

YORUMLAR 47
  • kuzey 3 yıl önce Şikayet Et
    nerdeeeeeen nereyeeee, hey gidi gunler hey, o eski turkiyenin dili olsada bir konusuverse simdi. Allah yolumuzu acik etsin
    Cevapla
  • Onbaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni-Azeri antlaşması yeni bir Oyunun ADI, Ermeniler oradan çıkmaz, çıkmaması içinde Ruslar geldi, hepsi bu... Maalesef.
    Cevapla
  • İsoBaba 3 yıl önce Şikayet Et
    Müneccim misin sen? Zaten kendi isteği ile çıkmıyor, başka çaresi kalmadı ondan.
    Cevapla
  • Mehmedim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorumcu arkadaşlar birbirlerini nezaketle uyarıyorlar, bu güzel. Türkiye son yirmi senede çok müsbet değişti de biz içinde yaşadığımız İçin farkına varmıyoruz. Dışardan bize bakanlar (yabancı devletler) bunu bizden daha iyi gördükleri için kıskanıp kuduruyorlar. Bu gerçektir. Eskiden olsa ABD ne der, Avrupa ne der “ diye endişelenip uykuları kaçan yöneticilerden ülkemiz çok çekmiş ve bıkmıştı. Şimdi ise güvendikleri bir Lider var. Alelade parti lideri değil , Gerçek Lider. Hakkımızın gönlü rahat.
    Cevapla
  • Aşık 3 yıl önce Şikayet Et
    Batının bizden istediklerine soğukkanlı davranıp üç defa düşünmemiz gerek.Suriyede gördük bizi nasıl kandirdiklarini.
    Cevapla
  • Doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin reel politikası izlemesi doğru.Suriyede barış sağlanıp Turkiyedeki Suriyelilerin önemli bir kısmı Suriye yerleştirilmeli ve YPG olabildiğince saf dışı bırakılmalı.Misir,Suriye,Suudi Arabistanla ilişkiler düzeltilmesi iyi olur.Elbette Katar korunmalıdır.Azerbaycan ve Türk dünyası ile ilişkiler daha da geliştirilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak