Osman Yüksel Serdengeçti vefatının 37’nci yılında dualarla anıldı

Tek parti döneminde yaktığı cesaret ateşi Müslüman Anadolu’nun her bucağında yankılanan Osman Yüksel Serdengeçti’yi vefatının 37’nci sene-i devriyesinde rahmetle ve dualarla anıyoruz.

Osman Yüksel Serdengeçti vefatının 37’nci yılında dualarla anıldı
Osman Yüksel Serdengeçti vefatının 37’nci yılında dualarla anıldı
GİRİŞ 10.11.2020 12:22 GÜNCELLEME 10.11.2020 12:22

Yakın tarihimizin en önemli simalarından siyasetçi, gazeteci ve şair Osman Yüksel Serdengeçti’yi, ebediyete irtihalinin 37’nci sene-i devriyesinde rahmet yâd ediyoruz.

Müslümana tercüman oldu

Allah ve ahlaktan bahsetmenin yasak olduğu tek parti diktası döneminde yaktığı cesaret ateşi Müslüman Anadolu’nun her bucağında yankılanan Osman Yüksel Serdengeçti defalarca cezaevine atılmış, “Hakk’a tapar, halkı tutar” sloganıyla çıkardığı Serdengeçti dergisi sadece 33 sayı yayınlandıktan sonra toplatılmıştı. Esas ismi Osman Zeki Yüksel olan Serdengeçti, dergideki yazılarından dolayı okuyucuları tarafından “Serdengeçti” diye tanımlanmış ve kendisi de daha sonra bu soyadını almıştı. Osman Yüksel Serdengeçti, dergi ve şiirlerinde çoğunlukla vatan, millet, din, ahlâk, gelenek, tarih ve tabiat temalarını işlemişti. Düşüncelerini çok açık ifade edemediğinde espri ve mizah yeteneğini kullanmış, karikatürize ettiği olay, uygulama ve düşünceleri bu metodla eleştirmişti. Yazı ve şiirlerine hâkim olan heyecan dışında hicivleri ve esprileri de muhaliflerini yaralayacak kadar keskin olmuştu.

8 DEFA MAHPUS BİR DEFA MEBUS

Bir dönem Adalet Partisi’nden milletvekilliği de yapan Serdengeçti, hayatını “Sekiz defa mahpus, bir defa mebus oldum” sözleriyle ifade etmişti. 8 defa mahpus, 4 yıl mebus olan, 10 yıl da hapis yatan Serdengeçti, parkinson hastalığı sebebiyle 10 Kasım 1983’te Hakk’ın rahmetine kavuştu. İslam’ın yılmaz savunucusu Osman Yüksel Serdengeçti, bugün saat 14:30’da Ankara Cebeci Asrî Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenecek merasimle dua ve hayırla yâd edilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şiddetli geliyor! AFAD'dan açıklama...İşte il il hava durumu
Rize'de trafikte silahlı 'yol verme' kavgası: 1 ölü, 1 yaralı