Tarihi zaferde dikkat çeken detay! Türkiye ile birleşiyor!

Azerbaycan'ın Karabağ zaferi anlamına gelen anlaşmanın en önemli maddelerinden biri de Nahçıvan'dan Azerbaycan'a açılacak koridor oldu. Nahçıvan'dan Azerbaycan'a açılacak bu koridor sayesinde Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kesintisiz kara bağlantısı sağlanmış olacak.

GİRİŞ 10.11.2020 22:04 GÜNCELLEME 10.11.2020 23:17
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Azerbaycan-Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesindeki savaş Azerbaycan'ın zaferiyle sonuçlandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev zaferi ilan etti ve İmzalanan anlaşma ile Ermenistan-Azerbaycan Dağlık Karabağ çatışmasına son verildiğini resmen duyurdu.


TARİHİ ANLAŞMANIN EN ÖNEMLİ MADDELERDEN BİRİ DE NAHÇIVAN KORİDORU

Azerbaycan'ın Karabağ zaferi anlamına gelen anlaşmanın en önemli maddelerinden biri de Nahçıvan'dan Azerbaycan'a açılacak koridor oldu.

Maddelere göre Ermenistan ordusunun 1 Aralık’a kadar işgal altında bulunan Laçin bölgesinden çıkması gerekiyor. Ermenistan güçlerinin bu bölgeden çıkmasının ardından Rus barış güçleri bölgeye konuşlandırılacak.



Laçin bölgesinde Karabağ’la Ermenistan’ı bağlayan ana koridor bulunuyor. Taraflar 3 sene içinde Hankendi ve Ermenistan arasında bağlantı yapan Laçin koridoruna Şuşa’dan geçmeyecek şekilde yeni bir yol inşa edilecek. Azerbaycan ise Laçin koridorunda vatandaşların, araçların ve yük araçlarının iki yönde hareketini, güvenliğini sağlayacak.

 

 

TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDA KESİNTİSİZ BAĞLANTI OLUŞTURACAK

Anlaşmanın en dikkat çeken maddelerinden biri de Azerbaycan’la Nahçıvan’ı birleştiren yeni bir koridorun oluşturulacak olması. Ermenistan, vatandaşlarının, araçların ve yük araçlarının iki yönde hareketini organize etmek amacıyla Azerbaycan’ın batısındaki bölgeler ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında yeni bir iletişim koridoru sağlanacak.

TÜRKİYE İLE TÜRK DÜNYASI ARASINDAKİ KAPI

Tarafların anlaşmaya varması durumda, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Azerbaycan'ın batı bölgeleri arasında yeni yollar inşa edilecek. Nahçıvan'dan Azerbaycan'a açılacak bu koridor sayesinde Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kesintisiz kara bağlantısı sağlanmış olacak.  Nahçıvan ayrıca Türkiye ile Türk dünyası arasındaki önemli bir kapı olacak.
 

YORUMLAR 102
  • levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yapti yapacagini. Kötü antlasmaolmus
    Cevapla
  • Demedi demeyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık işlerine geldi mi Rusya'nın kontrol noktasına füze atılır,Rusya'nın devriyesine saldırı olur sonrası da malum
    Cevapla
  • Kırk ölç bir biç 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşey göründüğü gibi değil, göründüğü gibi de olmayacak.kara bağlantısı zaten var önemli olan nahcihana kadar olan hattı açmak ve hem yolun hem çevresinin tamamen Azerbaycana geçmesiydi.Böylece hem Nahcivan la hem Türkiyeyle temiz sorunsuz bir bağlantısı olurdu.Asıl istediğimiz olmadı,Rusya'nın istediği oldu asıl.tam araya gireceği zamanda girdi ve engel oldu buna.Fiziken ve resmen orada olmak için bahaneyi de elde etti.Artık o hatta ermenistandan daha güçlü bir engel olacak(Rusya)
    Cevapla
  • İlhami 3 yıl önce Şikayet Et
    Kara bağlantısı nerde vardı sen geçtinmi o yoldan...
    Cevapla
  • erdalos 3 yıl önce Şikayet Et
    Gönül ister ki bugün Türkiyenin yaptığı mihmandarlığı ve can Azarbaycanın yaptığı kadirşinaslığı bütün Türk Devletleri de birbirine yapsın o zaman bizim ite çakala ne minnetimiz kalır. Biz bir ağaçtan türeyen dallar gibiyiz ağacı kestirmemek lazım eğer ağacı kestirirsek ne dal kalır ne meyve..
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Çox gözəl idi. Artık resmen Türk dünyası ile kara bağlantımız var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'