Bitki çayındaki tehlikeye dikkat!

Bitki çaylarındaki tehlikeye dikkat çeken uzmanı eczacı Eda Sönmez Gürer, "Doğru şekilde kullanılmayan bitkiler, tiroit, nörolojik, otizm ve kısırlık gibi ciddi hastalıklara hatta ölümlere yol açabilir" dedi.

Bitki çayındaki tehlikeye dikkat!
Bitki çayındaki tehlikeye dikkat!
GİRİŞ 12.11.2020 06:47 GÜNCELLEME 12.11.2020 06:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kış aylarında özellikle bağışıklığı güçlendirmek için tercih edilen bitki çaylarının komşu, arkadaş, internet, televizyon kanalı gibi ortamlardan duyulanlara göre değil, fitoterapi alanında eğitimli doktor ve eczacıya danışarak kullanılması gerektiğini söyleyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi fitoterapi uzmanı eczacı Eda Sönmez Gürer, “Her bitkinin olumlu etkisinin yanında olumsuz etkisi de bulunur. Doğru şekilde kullanılmayan bitkiler, tiroit, nörolojik, otizm ve kısırlık gibi ciddi hastalıklara hatta ölümlere yol açabilir. Bitki ilaç etkileşimlerine de dikkat etmek gerekir. Özellikle yaban mersini ve zencefil kan sulandırıcı ilaçların etkisi artırabilir” dedi.

 

 

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 3
  • Maruf 3 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Eczacı, yurt dışından yüksek fiyatlarla, tonlarcası getirtilen, ambalajlı, kimyasal içerikli, logolu, düzenli alınan janjanlı ilaçlardaki yan etkilerin yüzde üçü kadarı bile bitkilerde yoktur.
    Cevapla
  • Elazizli 3 yıl önce Şikayet Et
    İlaç satışlarında düşüş var galiba...
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    İçinde ne olduğu bilinmeyen ve tedavi de etmeyen ilaçlardan iyidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!