Bakan Koca'dan koronavirüs aşısı için kritik temas!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'a karşı geliştirilen ve yüzde 90'dan fazla koruma sağladığı bildirilen aşıyı üreten 'BioNTech' şirketinin kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin ile telefonla görüştüğünü açıkladı.

GİRİŞ 12.11.2020 18:18 GÜNCELLEME 12.11.2020 18:32
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Prof. Dr. Uğur Şahin'le bir telefon görüşmesi yaptım. Prof. Şahin, Özlem Türeci ile Almanya'da, kendi şirketleri olan BioNTech'te Covıd-19’a karşı bilim çevrelerinde ilgi uyandıran bir aşı geliştirdi. Görüşmede bu gelişmeyi ele aldık. Bakanlık olarak süreçte iletişim halindeydik" dedi.

Pfizer ve BioNTech üretimi aşı

Koronavirüse karşı en etkili olarak tanıtılan Pfizer ve BioNTech üretimi aşılar yola çıkmaya hazırlanıyor. Yüzde 90 etkililik oranına sahip olan aşıların üretimden dağıtıma her aşaması hazır hale getirildiği açıklanmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 42
  • Vefa nerede vefa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlarin adi Turk Turk kokenli olabilirler Turkiyede dogmus bu ulkenin emegi ve ekmegiyle buyumus egitilmiste olabilirler ama bir alman hans bir abd joe bir israilli ishaktan ne farklari var tamamm Turk kokenli olabilir ama kurdugu firma almanyada beraber calistigi abd yani buldugu asinin kaymagini bir han gibi almana bir joe gibi abd ye yediriyor simdide ishak gibi israile pay veriyor hani komenine vefa hani yedigi canaga saygi hani dogdugu besige hurmet bu adamlardan Turk olsa ne olur olmasa ne olur ha Turkiyedede bir laboratuar acar ve buradada asi ve ilac uretir Turkiyede kazanir derizki gercektende Turkmus yoksa hans joe ishak neyse bize gore fark yok aynilar
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında değerini bilmediğimiz ve yabancı ülkelere kaptırdığımız beyinler yabancı ülkeler her fırsatı verdiler bizdede 80 li 90 yı yıllarda ceza verdik dışladık hükümet olarak
    Cevapla
  • sayokan 3 yıl önce Şikayet Et
    aşı ilk önce abd ile İngiltere ye gidecek sonra Allah kerim kimse yerli malı demesin
    Cevapla
  • Maho 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan boş boş konuşma zırt... Adam TÜRK anlamadın galiba TÜRK dedik
    Cevapla
  • Vanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş buna bile kulp takıyorlar. Yok adamlar Türkiye ile anlaşsaymış, yok para gavurlara gidecek, ne biçim Türk bunlar niye Türkiye de üretmiyorlar,..... Falan filan bir sürü çekemeyen var ya. Dünyanın en zengin yüz adamı arasına girmişler bilmen ne. Sen bulsaydın sen zengin olsaydın kardeşim. Nedir bu çekememezlik?
    Cevapla
  • Alperen 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı nin içinde ne var belli değil uzak durmak gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler