Okullarda ara tatil uzatılacak mı? Kabine toplantısında okullarla ilgili kritik gündem maddesi!

Kasım ara tatili uzatılacak mı? 2020-2021 eğitim yılında yüz yüze eğitime geçen öğrenciler bu hafta Kasım ara tatiline girdi. Vaka sayılarındaki artış ve salgının kontrol altına alınması için tedbirler tekrar gündeme gelirken okullardaki ara tatilin uzatılması konuşuluyor. Bilim Kurulu'nda konu gündeme gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Kabine toplantısında son karar verilecek. Peki ara tatil uzatıldı mı?

Okullarda ara tatil uzatılacak mı? Kabine toplantısında okullarla ilgili kritik gündem maddesi!
Okullarda ara tatil uzatılacak mı? Kabine toplantısında okullarla ilgili kritik gündem maddesi!
GİRİŞ 17.11.2020 17:11 GÜNCELLEME 17.11.2020 17:11

Ara tatil uzatılacak mı? sorusunun yanıtı binlerce İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi tarafından merak ediliyor. Bu hafta başında ara tatile başlayan öğrenciler ara tatilin ne kadar süreceğini araştırıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önderliğinde toplanan Bilim Kurulu’nda dün akşam vaka sayısının kontrol altına alınması ve virüsün yayılma hızının düşürülmesi için alınacak önlemler konuşuldu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü katıldığı canlı yayında okullarla ilgili alınabilecek karara ilişkin Kabine toplantısını işaret etti. Salgın nedeniyle ilk kapatılan kurumlardan olan okulların ara tatil yapılan bu dönemde uzatılması gündeme geldi. Bazı kaynaklarda yer alan ve doğrulamayan bilgilere göre Bilim Kurulu okullarda ara tatilin uzatılması görüşünü Kabineye bildirdi. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Koca bugün Kabine toplantısında detaylı bir sunum gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Başkanlığında toplanacak Kabinede salgına karşı alınacak tedbirler ana gündem maddesi olacak. Peki Kasım ara tatili uzatılacak mı? İşte Kabine toplantısında masaya yatırılacak konunun detayları...

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANINDAN ARA TATİL AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda " Bugün ara tatil başlıyor. Tatilden sonraki süreçte hepimiz, yani tüm kademelerdeki öğrenciler ve tüm öğretmenler, okullarımıza dönmek temennisindeyiz. Bunun için herkesin desteği gerekiyor. Maskeni tak, çünkü öğrencilerimizin buna ihtiyacı var." ifadelerine yer verdi. Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı takvime göre Kasım ara tatili 16-20 Kasım arasında yapılacak.

ARA TATİL KAÇ GÜN SÜRECEK? İŞTE 2020-2021 MEB TAKVİMİ!

OKULLARDA ARA TATİL UZAYACAK MI?

Dün toplanan Bilim Kurulu’nun ardından alınacak tedbir ve önlemlerle ilgili verilecek tavsiyeler netleşmeye başladı. Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda alınacak önlemlere Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında toplanan Kabine karar verecek. Bugün Cumhurbaşkanı, kurmaylarıyla birlikte toplanacak. Alınabilecek tedbirlerle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca detaylı sunum gerçekleştirecek. Ara tatil dönemine giren okulların tatil sonrasındaki durumun toplantıda gündeme gelmesi öngörülüyor. Henüz ara tatil tarihlerinin uzamasıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

 

BİLİM KURULU ÜYESİ ÖZLÜ AÇIKLADI! EĞİTİMDE ETKİLENME OLABİLİR!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü A haberde katıldığı canlı yayında düzenlenen Bilim Kurulu gündemine dair ipuçları verdi. “ Gerçekten salgında yükselme var” ifadesini kullanan Özlü, Avrupa ve dünya içinde benzer bir durum olduğunu ifade etti. Vaka sayısını indirilmesi gerektiğini açıkça vurgulayan Bilim Kurulu Üyesi “ , ilerleyen günlerde daha güçlü bir dalganın geleceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla tedbirlere ihtiyacımız var.” dedi. 

Hangi tedbirler alınacak? sorusuna yanıt veren Özlü şimdiye kadar alınan tedbirlere uyulsaydı bu kadar sıkıntı yaşanmayacağının altını çizerek “  Sokaklardaki, toplu taşımadaki kalabalığı azaltacak önlemler alınmalı. Keyfi sokağa çıkma ile ilgili bazı kısıtlamalar gelebilir. İşi olmayanın sokağa çıkması şu durum için çok doğru değil. Bu yönde bazı kararlar alınabilir. Bu önlemler sadece sokağı değil toplu taşımadaki kalabalığı da azaltacak." şeklinde konuştu. 

Okullarda da yüz yüze eğitim süresince kalabalık vakit geçirme olduğu için tehlikenin söz konusunu olduğunu söyleyen Özlü “ Alınacak tedbirlerle salgının hızı kesilirse etkilenme daha kısa sürebilir. Eğitimde de bir miktar etkilenme olabilir." dedi.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Külliyesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği Kabine Toplantısı 17 Kasım Salı günü bir araya gelecek. Kabine’de gündem koronavirüs salgınında son durum olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düzenlenen toplantı sonrası detaylı bir açıklama yapması bekleniyor. İşte Kabine toplantısında konuşulması beklenen gündem;

Vaka artışının önüne geçilebilmesi için alınacak tedbirler,

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilan edilen ateşkes sonrası gözlem görevi için bölgeye gönderilecek askerler,

Doğu Akdeniz’de yaşanan son gelişmelerin ardından sondaj faaliyetlerinin bugün düzenlenecek Kabine toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi