CHP'lilerin davet yalanı ortaya çıktı! Ersin Tatar'ın davet metni Meclis'te okundu...

KKTC'nin 37'nci yıl dönümü kutlamaları için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin öncülük ettiği kalabalık bir grupla yapılan ziyaretten sonra Meclis'te davet krizi yaşandı. CHP'li Engin Altay'ın, bizim genel başkanımız davet edilmedi sözleriyle başlayan tartışmada, AK Partili Bülent Turan'ın, Ersin Tatar'ın davet metnini Meclis'te okumasıyla CHP'lilerin davet yalanı ortaya çıktı.

GİRİŞ 17.11.2020 19:31 GÜNCELLEME 17.11.2020 23:04
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

15 Kasım 1983 yılında kurulmasıyla 37'nci yıl dönümünü kutlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluş yıl dönümü etkinliklerine devlet erkanının önemli isimleri katıldı. Önceki gün gerçekleştirilen törenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere devlet erkanının önemli bir bölümü katıldı. Bugün Meclis'te CHP'lilerin 'davet edilmedik' söylemleri nedeniyle kısa süreli bir kriz yaşandı.

 

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay'ın, "Neden sadece Bahçeli gidiyor, 7 uçakla Kıbrıs'a gidiyorsunuz bu tam bir görgüsüzlüktür. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sadece Erdoğan ve Bahçeli'yi davet etmişse büyük ayıp etmiştir. Bu TBMM'ye yapılmış bir saygısızlıktır" sözleri Meclis'te AK Partili ve MHP'li vekiller tarafından tepki çekti.

CHP'NİN DAVET YALANI KISA SÜREDE ORTAYA ÇIKTI

 

CHP'lilerin davet edilmedik yönündeki iddialarının kısa süre sonra gerçek olmadığı ortaya çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan söz alarak Engin Altay'a cevap verdi. Turan, elinde tuttuğu davet metnini okuyarak, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 37.kuruluş yıldönümü münasebetiyle 15 Kasım günü gerçekleştirilecek törenler ve bu çerçevede yapılacak etkinliklerde, sizi ve kıymetli eşinizi aramızda görmekten onur duyacağımızı iletir, en iyi dileklerimi sunarım." ifadelerini okuyarak Ersin Tatar'ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da yapılacak kutlamalara davet ettiğini söyledi.

CHP'nin 'Davet edilmedik' yalanını ortaya çıkartan Bülent Turan, "Siyaset bu değil ki, atarım yalanı yürürüm. Bu doğru bir şey değil sayın Başkan. Sayın Kılıçdaroğlu'da, Sayın Akşener'de davetli. Ama, Erdoğan neden gitti, Bahçeli neden gitti söylemleri bu ucuz bir yaklaşımdır" ifadelerini kullanarak Engin Altay'a tepki gösterdi.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 67
  • TürkoğluTürk 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP= Cehenneme Hazır Parti
    Cevapla
  • Cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunkarin yüzleride kizarmiyor nasil insan bunlar
    Cevapla
  • mermus 3 yıl önce Şikayet Et
    kemal'in ruhu sinmiş partiye.
    Cevapla
  • sdf 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu chp liler hiç mi düşünmüyor yalan ortaya çıkarsa?
    Cevapla
  • mahmuthan 3 yıl önce Şikayet Et
    kilicdaroglu ve akşener , selo davet etseydi koşar adım silvriye giderdi.Kibrısa tabiki gitmez Biden leri kızar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?