Adil Öksüz’ün kayınvalidesine 7 yıl 6 ay hapis cezası

Sakarya'da, Adil Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım'a 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Adil Öksüz’ün kayınvalidesine 7 yıl 6 ay hapis cezası
Adil Öksüz’ün kayınvalidesine 7 yıl 6 ay hapis cezası
GİRİŞ 17.11.2020 19:43 GÜNCELLEME 17.11.2020 19:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sakarya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanan Hatice Yıldırım bulunmadı. Cumhuriyet Savcısı, Adil Öksüz’ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım'ın 'Silahlı Terör Örgütü Üyeliği' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, 'Anayasayı İhlal' suçundan ise beraatini istedi. Yıldırım’ın avukatları ise iddiaların doğru olmadığı, Hatice Yıldırım’ın herhangi bir üyeliğinin olmadığını ve Adil Öksüz’ün saklanması ya da kaçırılmasıyla ilgili bir ilişkisinin olmadığını belirterek beraatini istedi. Mahkeme heyeti, Hatice Yıldırım’ı ‘Silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. ‘Anayasayı İhlal’ suçlamasıyla ilgili ise delil yetersizliğinden beraatine karar verildi.

31 Ağustos 2016 günü gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Hatice Öztürk, 25 Kasım 2016’da sağlık sorunları nedeniyle ev hapsi ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye edilmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Bol bol örgü örürsün
    Cevapla
  • muhittin keykubat 3 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuzda haşhaşiler Allah muhafaza başarılı olsalardı kendilerinden olmayanlara bukadar kibar davranırlar mıydı? Ogün uçaksavar mermileri ile insanları tarayanlar Şu anda hapiste yatıyorlar Belki de bir kısım kaçtılar Adalet böyle mi oluyor? niye onları yaşıyorlar?
    Cevapla
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeyi ne hale düşürdü vatan hainleri. Şu teyzeler hapis cezası alacak, hapse girecek insanlar mıydı? Yazık günah. Lanet olsun fetöye.
    Cevapla
  • zırto 3 yıl önce Şikayet Et
    Hokabaz hocası kurtarsın şimdi kendisini bakalım
    Cevapla
  • ceza 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün sülalesi incelenmeli, sulalesini dama tıkmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!