Pompeo'ya Ankara resti!

ABD Dışişleri Bakanlığı görevi yakında sona erecek Mike Pompeo, Türkiye karşıtı Rum lobisinin sözcüsü oldu. 2022’deki senato seçimlerinde aday olmak isteyen Pompeo, Rum lobisinin desteği için Fener Rum Patrikhanesi’ne de tartışılan bir ziyarette bulundu.

Pompeo'ya Ankara resti!
Pompeo'ya Ankara resti!
GİRİŞ 18.11.2020 06:55 GÜNCELLEME 18.11.2020 07:01
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

ABD’de resmi olmayan sonuçlara göre Demokrat Başkan adayı Joe Biden’ın Beyaz Saray’da koltuğa oturacağının ortaya çıkmasıyla topal ördek durumuna düşen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesindeki siyasi geleceğini garanti altına almak adına Rum lobisinin oyuncağı oldu. Son dönemde Türkiye’ye karşı hasmane bir tutum sergilemesiyle dikkatlerden kaçmayan Pompeo, son olarak Fransız Le Figaro gazetesinde, Türkiye’yi hedefe koyan ifadeler kullandı. Adeta Rum lobisinin güçlenen Türkiye’ye ilişkin korkusunun borazanlığını üstlenen ABD Dışişleri Bakanı, İstanbul’dan önceki durağı olan Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Fransız mevkidaşıyla görüştü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan cümleler sarfetti. Pompeo, İslam karşıtı Macron’la Türkiye konusunda hem fikir olduğunu da belirtti.

 

 

MACRON’LA MUTABIK KALDI

 

 

Türkiye’nin Libya ile Doğu Akdeniz’deki politikalarına ve Karabağ’da Azerbaycan’ı desteklemesine ilişkin konuşan Pompeo, “Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, Türkiye’nin son zamanlarda attığı adımların son derece saldırgan olduğu konusunda mutabık kaldık” dedi.

ANKARA'DAN REST: ERDOĞAN VE ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞEMEDİ

İstanbul'a gelmeden önce Türkiye'yi eleştiren Pompeo'ya Ankara'dan vize çıkmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşmek isteyen Pompeo'nun bu talebi kabul görmedi. Bu ziyaretin tüm teamül ve anlaşmalara aykırı olarak patrikhaneye siyasi bir kimlik yükleme niyeti taşıdığı kaydedildi. Biden sonrası Dışişleri Bakanlığı görevine son verilecek olan Pompeo'nun, yeni dönemde senatoda kendisine yer bulmak için Yunan lobisine göz kırptığı belirtiliyor.

HEDEFİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Pompeo, ABD ve AB’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, “Avrupa ve ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu tür eylemlerin halkının çıkarına olmadığı konusunda ikna etmek için birlikte çalışmalı” diye küstah ifadeler kullandı.

BÜYÜYEN ASKERİ GÜÇ ENDİŞESİ

Pompeo son dönemde Rum, Yahudi ve Ermeni lobilerini korkutan, Türk savunma sanayiinde millileşme hamlesini de Le Figaro’daki röportajında hedefe koydu. Türkiye’nin askeri gücüne de değinen ABD’li topal ördek bakan, “Türkiye’nin giderek artan askeri kabiliyetleri bir endişe kaynağı” ifadelerini kullandı.

SİYASİ GELECEĞİNİ KORUMAK İSTİYOR

Sadece iki yıldır sürdürdüğü Dışişleri Bakanlığı koltuğundan Ocak ayında ayrılmak zorunda kalacak Mike Pompeo’nun ABD’de 2022’de Senato’daki sandalyelerin bir kısmı için yapılacak seçimlerde aday olacağı ve Rum lobisinin desteğini almak istediği belirtiliyor. Pompeo’nun dün Türkiye’de Fener Rum Patrikhanesi’ne yaptığı ziyaretin de bu desteği almak adına gerçekleştiği değerlendiriliyor.

Yenişafak/Türkiye

YORUMLAR 31
  • nail 3 yıl önce Şikayet Et
    sonunda papaz ı buldun pompeo
    Cevapla
  • Murat76 3 yıl önce Şikayet Et
    Patrikhanenin kulağı çekilmeli, benimle görüşmek için hükümetten izin alman lâzım demelilerdi, ayrıca burada nasıl özgürce yaşadıklarını, ibadetlerini güvenle ve özgürce yapabildiklerini, din ve vicdan hürriyetinin zirvede yaşandığını her yabanci ziyaretçiye vurgulamaları gerekir. Lozana göre patriği Türkiye atayacak, ama biz iyi niyetle onlara bıraktık. Bu kadar başıboşluk olmaz, herkes haddini bilecek, devlet içinde devlet mi bunlar. Ama suç bizde, özgürlük,iyi niyet, hoşgörü diye diye bunları başımıza çıkardık, işte ermenilerin durumu, en azılı düşman bize karşı, yarın bunlar da içlerindeki düşmanlığı dökecekler
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    herkim İslama Türkiyeye saldırırsa saldırsın Allah'ın izni keremi ile gebermeye mahkumdur Elhamdulillah Reis bildigi yoldan çıkmayacak artık hem sahada hem masada güçlü Türkiye var.
    Cevapla
  • Cem Tombik 3 yıl önce Şikayet Et
    Gavur gavuru isirmaz herzaman da boyle olmustur
    Cevapla
  • Bal kabağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Patriği ziyaret etmesinin sebebi , Türk tarafından istediği ilgiyi görememesidir . Aklınca intikam alıyor . Camiyi ziyaret etmesinin sebebi de Günahlarından arınıp Müslüman olacak herhalde ...Her şeyleri Arap saçı , ABD Siyaset çözüm üretemiyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı