Sokağa çıkma yasağı bugün ne zaman başlayacak? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri

Sokağa çıkma yasakları, Salgın hastalığın yükselişe geçmesiyle tekrar uygulanmaya başlıyor. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamaya istinaden İçişleri Bakanlığı 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak saatleri açıkladı. Sağlık, kamu hizmetinde çalışanlar yasaktan muaf tutulacak. Peki hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman, saat kaçta başlıyor?

Sokağa çıkma yasağı bugün ne zaman başlayacak? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri
Sokağa çıkma yasağı bugün ne zaman başlayacak? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri
GİRİŞ 20.11.2020 09:16 GÜNCELLEME 20.11.2020 09:16

Vakalardaki artış sonrası İçişleri Bakanlığı harekete geçti ve 81 ilde salgında risk altında bulunan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü  belli yaş gruplarına hafta içerisinde belirli saatler dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verdi. Hafta sonunda ise yaşanacak hareketliliğin önüne geçmek ve virüsün yayılmasını engellemek amacıyla ülke genelinde üretim ve tedarik zincirini aksatmayacak şekilde yasak uygulanacak. İçişleri Bakanlığı uygulanacak tedbirleri içeren genelgeyi 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma saatleri ile 20 yaş altının sokağa çıkabileceği saatleri duyurdu. Peki sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak? İlaç, tıbbi cihaz, sağlık, dezenfektan gibi alanlarda faaliyet gösteren çalışanlar yasaktan etkilenmeyecek. Ayrıca zorunlu kamu hizmetinin sürdürülebilmesi için gerekli kurumlar açık olacak. İşte İçişleri Bakanlığı tarafından yoğun şekilde denetlenecek yasakların detayları…

 

 

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA NE ZAMAN ÇIKABİLECEK?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, 20 yaş altı gençler yani 1 Ocak 2001 tarihi ve sonrası doğanlar, hafta içerisinde 13.00 ile 16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

 

 

İşyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/ SGK kaydı vb. belgeleri ibraz eden çalışanlar bu yasaktan muaf tutulacak.

65 yaş üstü vatandaşlar salgından en az şekilde etkilenmesi için hafta içerisinde 10.00 ile 13.00 saatlerinde dışarıya çıkabilecek.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ!

Tüm Türkiye’de 81 ilde yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonu Cumartesi- Pazar günleri 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan bilgiye göre ilk uygulama 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’dan itibaren başlayacak 22 Kasım Pazar günü sabah saat 10.00’a kadar devam edecek. Pazar günü saat 20.00’dan, Pazartesi 05.00 saatine kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA AÇIK OLAN YERLER BELLİ OLDU!

81 ilde hafta sonu saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağında açık olacak işletmeler belli oldu.

İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri,

Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri,

Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri afetle ilgili çalışma yürüten kurum/kuruluşlar, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT vb.),

Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi),

Yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat/ithalat/transit geçişler dâhil) ve lojistiğini yapan firmalar,

Oteller ve konaklama yerleri,

Sağlık hizmetlerinin kapasitesini artırmaya yönelik acil inşaat, donanım vb. faaliyetleri yürüten işletme/firmalar,

Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri,

Üretim ve imalat tesisleri,

Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları ve gazete dağıtıcıları,

Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50.000 nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi

(Bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemi ile belirlenecektir),

Sebze/meyve toptancı halleri

ALINAN TEDBİRLER KAPSAMINDA YENİ ÇALIŞMA SAATLERİ!

Bilim Kurulu tavsiyelerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından alınan yeni tedbirleri duyurdu. Buna göre;

Alışveriş merkezi, market restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma saatleri 10.00-20.00 saatleri arasında olacak. Yeme-içme yerleri belirlenen saatler arasında sadece paket servis veya gel-al hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Futbol, Basketbol ve diğer spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edecek. Halısahaların faaliyetlerine ara verilecek.

Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen genelgeye göre, yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadeleye yönelik yeni tedbirler 20 Kasım Cuma saat 20.00'den geçerli olacak şekilde uygulanacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti