1. dönem okul sınavları nasıl yapılacak? MEB Bakanı Selçuk açıkladı: Okul sınavları iptal mi?

Kabine toplantısı sonrası alınan karar nedeniyle okul sınavlarının nasıl yapılacağı öğrenciler tarafından merak ediliyordu. Okulların kapanmasının ardından sınavların yarım kalmasıyla ilgili MEB Bakanı Ziya Selçuk son dakika açıklaması yaptı. 2020-2021 eğitim yılında İlkokul, ortaokul ve lise sınavları yüz yüze imkanlarla yapılacak. İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 1. dönem sınavları için verdiği tarih…

1. dönem okul sınavları nasıl yapılacak? MEB Bakanı Selçuk açıkladı: Okul sınavları iptal mi?
1. dönem okul sınavları nasıl yapılacak? MEB Bakanı Selçuk açıkladı: Okul sınavları iptal mi?
GİRİŞ 20.11.2020 09:14 GÜNCELLEME 20.11.2020 09:14

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle Kasım ayında 16-20 Nisan tarihleri arasında yapılan ara tatil dönüşü sonrası öğrenciler yüz yüze eğitime ara verdi. Salgın hastalık tekrardan yükselişe geçmesiyle birlikte Aralık ayı sonuna kadar online eğitim kararı alındı. 2020-2021 eğitim yılında sınavların nasıl ve ne şekilde gerçekleştirileceği merak ediliyordu. Bakan Selçuk dün yaptığı açıklamada 31 Aralık tarihine kadar uzaktan ve yüzyüze sınav yapılmayacağını açıklamıştı. Sınavlarla ilgili planlama salgının gidişatına ve boyutuna göre hazırlanacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yapılacak sınavlarla ilgili tarih bilgisini paylaştı. Peki 1. dönem okul sınavları ne zaman yapılacak? İşte MEB’ten yapılan sınav açıklaması ve yaşanan son gelişmeler…

 

 

OKUL SINAVLARI 31 ARALIKTAN SONRA YAPILACAK! 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından yaptığı açıklamada sınavların ertelenmesi kararının öğrencilerin sağlığı koruma sorumluluğundan kaynaklandığını ifade etti. Bakan Selçuk “ "Çocuklar, sınavları erteleme sebebimiz, sağlığınızı koruma sorumluluğumuzdur. Sizin sorumluluğunuz dersleri takip edip tekrarlar yaparak bize yardımcı olmak. 1. dönem sınavlarınız 31 Aralık'tan sonra yapılacak. Unutmayın, iptal olmadı, sadece ertelendi. Okumaya, çalışmaya devam." dedi.

 

 

YÜZ YÜZE VE ONLİNE SINAV YAPILMAYACAK!

20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özek, örgün eğitim kurumları uzaktan eğitim yöntemiyle yoluna devam edecek. Konuyla ilgili detayları açıklayan MEB Bakan Selçuk  “31 Aralık tarihine kadar yüz yüze ve uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak” dedi. 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilecek.

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB Bakanlığından yapılan bilgilendirme paylaşımına göre resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği bilgisi yenilendi. MEB Bakanlığı öğrencilerin 22 Kasım’da başlayacak uzaktan eğitim faaliyetleriyle ilgili ayrıca bir bilgilendirme yapacağı ifade edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!