Okulların açılma tarihi: MEB Bakanı Selçuk açıkladı! 2020-2021 Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kabine toplantısı sonrası alınan kararların detaylarını açıkladı. 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi ve özel eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan devam edecek. Yapılan bu açıklamanın ardından öğrenciler ve veliler okullarda yüz yüze eğitimin hangi tarihte başlayacağını araştırıyor. İşte 2020-2021 eğitim yılı okulların açılma tarihi..

Okulların açılma tarihi: MEB Bakanı Selçuk açıkladı! 2020-2021 Okullar ne zaman açılacak?
Okulların açılma tarihi: MEB Bakanı Selçuk açıkladı! 2020-2021 Okullar ne zaman açılacak?
GİRİŞ 19.11.2020 17:37 GÜNCELLEME 19.11.2020 17:37
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Okulların açılma tarihi, milyonlarca öğrenci tarafından gündemin ilk sırasında yer aldı. 16-20 Kasım tarihlerinde ara tatil yapan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini yakından ilgilendiren karar Kabine Toplantısı sonrası açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre yıl sonuna kadar okullarda yüz yüze eğitim verilemeyecek. Alınan bu kararın ardından detaylarla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı. Ara tatilin sona erdiği 20 Kasım Cuma gününden, 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi ve örgün eğitim kurumlarında tüm faaliyetler uzaktan gerçekleştirilecek. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte 2020-2021 eğitim yılı MEB okulların açılma tarihi….

 

MEB BAKANI ZİYA SELÇUK DETAYLARI AÇIKLADI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kabine toplantısı sonrası alınan kararların detaylarını açıkladı. Salgının dünyada ve ülkemizde artış gösterdiğine değinen Selçuk” Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki kabine toplantısında alınan karar gereği, 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğiz.” dedi. İşte MEB Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarından öne çıkanlar;

“Bakanlığımıza bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacaklar. Destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacaktır. 5580 sayılı özel öğretim kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki “bireysel eğitimler” yüz yüze gerçekleştirilebilecektir.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

 

 

 

Kabine Toplantısının ardından alınan önlemleri ve tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında “ Ara tatillerde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.” ifadesini kullandı. 

22 Kasım tarihinde İlkokul, ortaokul ve lise  öğrencileri Pazartesi gününden itibaren EBA ile uzaktan eğitime başlayacak. 39 gün boyunca yani yıl sonuna 31 Aralık tarihine kadar dersler uzaktan işlenmeye devam edecek. Koronavirüs vaka sayıları ve virüsün yayılma hızına göre okulların açılmasıyla ilgili değerlendirme yapılacak.

MEB UZAKTAN EĞİTİM AÇIKLAMASI YAPTI!

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan bilgilendirme açıklamasına göre  resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği bilgisi yenilendi. MEB Bakanlığı öğrencilerin 22 Kasım’da başlayacak uzaktan eğitim faaliyetleriyle ilgili ayrıca bir bilgilendirme yapacağı ifade edildi.

YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAMAYAN KADEMELER NE OLACAK?

MEB Bakanlığı, Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda İlkokul’un tüm kademeleriyle yüz yüze eğitime başlamasına, Ortaokul 5-8 sınıf, ile Lise 9 ve 12. sınıfların okullarda eğitim almasına karar vermişti. Açılmayan son grup olan 6,7,10 ve 11. sınıflarla ilgili öğrenciler gelişmeleri merak ediyor. Henüz bu sınıfların yüz yüze eğitime başlamadıklarından ötürü EBA TV üzerinden uzaktan eğitimlerini sürdürüyor. Yıl sonuna kadar bu sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek ve konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın yıl sonunda bir değerlendirme yapılarak karar vermesi bekleniyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI!

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların tamamen açılmasıyla ilgili olarak kendilerininde arzularının okulların açılması yönünde olduğunu ancak salgın şartlarının buna el vermediğini belirten bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk” İnşallah önümüzdeki günlerde salgının seyrine bakarak ilgili kurumlarla görüş alışverişi yaparak bu konularda elimizden geleni yapacağız” dedi.

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ARA TATİL'DE ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER GELDİ!

Ara tatile başlayan öğrencilere uzmanlardan tavsiyeler gelmeye başladı. Eğitim Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek,  normal tatil dönemlerinde çocukların aile büyüklerini ziyaret etmelerini, akrabaları ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi önerdiklerini belirterek bu salgın dönemi için dikkat çeken uyarılarda bulundu. Salgın döneminde olduğumuz için çocukların daha çok evde aileleriyle birlikte tatili geçirmelerini istediklerini belirten Çiçek,   Bunun yanı sıra dinlenmeli ve bağışıklık sistemlerini destekleyecek besinler tüketmeliler. Öğrencilerin uyku düzeni bozulmamalı, çünkü bir haftalık ara tatilden sonra yüz yüze eğitim tekrar başlayacak. Dolayısıyla uyku düzenini bozmak gece geç saatlerde yatmak, 1 hafta sonra okullar açıldığında uyum sorununa yol açabilir. Öğrenciler alışkanlıklarını yani günlük rutinlerini bozmamalı” şeklinde konuştu.

Sekiz haftalık bir eğitim sürecinin geride kaldığını vurgulayan Nil Çiçek, ara tatil dönemlerinin öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarını gidermesi için bir fırsat olduğunu vurguladı. “ Özellikle sınav grupları konu tekrarları yapabilir” diyen Çiçek, bu dönem hem yüz yüze eğitim hem de uzaktan eğitim devam ettiği için çocuklara ekransız bir hafta önerisinde bulundu. Öğrencilerin hem ders çalışmak hem de boş vakitlerini oyunlarla değerlendirmek için ekrana bakmak durumlarında kaldıklarına dikkat çeken Eğitim Öğretimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı “ Bu durum bazı yaş gruplarında kendini ifade etme becerileriyle ilgili problemlere yol açıyor. Bu nedenle bu bir hafta ekrandan uzak geçirilmeli. Konu tekrarı yapmak isteyenler kitaplardan destek alabilir. Hatta çalıştıkları konuları ailelerine anlatarak tekrar edebilirler “dedi.

YORUMLAR 92
  • Mmmmmm 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş doğu bulgesine buz kesiyor kuçuk çoçuklar okula gidecek
    Cevapla
  • Mmmmmm 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar ölyor okular acilyor bu nasil olyor
    Cevapla
  • ??????????????? 3 yıl önce Şikayet Et
    MARTTA 1 KİŞİ kORONA OLDU OKULLAR KAPANDI ŞİMDİ BİR SÜRÜ KİŞİ OLDU AÇILMASI PLANLANIYOR??????????????
    Cevapla
  • sorumulutencevapl 3 yıl önce Şikayet Et
    (6.sınıfım) ne zaman sınav olacagız? ne zaman okula gıdeceğiz
    Cevapla
  • Nsndndndnd 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar devam edecek mi hepten iptal mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!