Anaokulu ve kreşler açılıyor mu? MEB'ten okul öncesi eğitim kurumları açıklaması!

Koronavirüsle mücadele kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren okullarda eğitime uzaktan devam edileceği açıklandı. Resmi, özel, örgün eğitim öğretim faaliyetlerinin durdurulması ile çocuklarını anaokulu ve kreşe gönderen aileler yapılacak açıklamayı bekliyordu. MEB Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı. Peki anaokulu ve kreşler açılacak mı? İşte Anaokulu ve kreşler açılacak mı? sorusunun yanıtı...

Anaokulu ve kreşler açılıyor mu? MEB'ten okul öncesi eğitim kurumları açıklaması!
Anaokulu ve kreşler açılıyor mu? MEB'ten okul öncesi eğitim kurumları açıklaması!
GİRİŞ 20.11.2020 17:39 GÜNCELLEME 20.11.2020 17:39

Anaokulu ve kreşler kapatıldı mı? Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ara tatilde olan öğrencilerin uzaktan eğitime devam edeceğini açıklamıştı. Bu kararın ardından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı hizmet veren anaokulları ve kreşlerin durumu özellikle çalışan aileler tarafından en çok araştırılan konulardan birisi oldu. MEB sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tartışmalı konuya son noktayı koydu. Peki anaokulu ve kreşler açılacak mı? İşte yapılan anaokulu ve kreş açıklamasının detayları…

 

MEB'TEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI AÇIKLAMASI!

MEB: "Okul öncesi eğitim kurumlarında, 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olarak planlanacak."

MEB BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLADI!

Bakan Ziya Selçuk yaptığı açıklamada "Kreşler ile ilgili olarak, kurumlararası görüşmelerle belli kararlar alındı, okul öncesi kurumlar açılması ve çalışan annelere bu hizmette yararlanması için önü açıldı, yani çalışan annelerin okul öncesi kurumlara göndermeleri yönünde olumlu bir gelişme yansıyacak. Bununla ilgili bugün bir açıklama olacak."

ANAOKULU VE KREŞLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Ziya Selçuk, eğitim ve öğretimin uzaktan devam etmesine ilişkin detayları açıklayan bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınan karar gereği  20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edileceğini duyuruldu. 

Uzaktan eğitim haftalık ders programları, okul yönetimleri  koordinesinde öğretmenler tarafından öğrenciler  ve veliler ile  paylaşılacak.

Okul yöneticileri  ve öğretmenler , ara tatil süresince yeni dönemdeki uzaktan eğitim süreçlerini öğrencileriyle işledikleri ders konularına ve müfredat programına göre yapılandıracaklardır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!