Bakanlıktan yeni karar! Artık temaslı kabul edilmeyecekler

Sağlık Bakanlığı koronavirüs temaslı algoritmasını güncelledi. Buna göre koronavirüs tanısı alan ve ardından iyileşen kişiler son 3 ay içerisinde başka bir pozitif vaka ile temas etse dahi temaslı olarak kabul edilmeyecek.

Bakanlıktan yeni karar! Artık temaslı kabul edilmeyecekler
Bakanlıktan yeni karar! Artık temaslı kabul edilmeyecekler
GİRİŞ 20.11.2020 18:54 GÜNCELLEME 20.11.2020 19:02
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bilim Kurulu tarafından hazırlanan temaslı algoritması birkez daha güncellendi.

 

Koronavirüs tanısı alan ve ardından iyileşen kişiler son 3 ay içerisinde başka bir pozitif vaka ile temas etse dahi temaslı olarak kabul edilmeyecek.

Bu kişiler test sonuçlarının negatife dönmesini takip eden 3 ay sonra temaslı olmaları halinde temaslı listesine dahil edilecek. 
 

Bakan Koca ilk kez açıkladı: O kişiyi görevden aldım

 


TÜRKİYE'DEKİ SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın 19 Kasım'da açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 4542 yeni hasta tespit edildi, vefat sayısı ise 123 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 943'e, toplam hasta sayısı ise 430 bin 170'e yükseldi. 

GÜNLÜK İYİLEŞEN HASTA SAYISI 2918 OLDU

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 2918 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 364 bin 573'e yükseldi. Toplam test sayısı 16 milyon 781 bin 245, ağır hasta sayısı ise 3850 yükseldi. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 3,8 oldu.

YORUMLAR 15
  • Haluk 3 yıl önce Şikayet Et
    Şaka Gibisiniz, Verin İnsanlara Gazı, Umursamadan Daha Rahat takılsınlar
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendinize güveniyorsanız, Bi şekilde virüs kapın. 10 gün sıkıntı çekersiniz. Yoksa her pozitif ile temasınız sonrası hasta olmasanız bile 14 gün hapissiniz. Siz kendinizi koruyun, cezayı yine siz çekin.
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Korona olmak iyidir, demedim. Sorun hastaların izole edilmesinde. Hastalıktan kendini koruyup temaslı denilip hapis kalanlara yapılan zulme dikkat çekmektir.
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Dedim ki kendine güveniyorsan! Şu an sokaklarda koronayı hafif belirtilerle geçirip ama test vermeyen, ya da ben oldum herkes olsun diyen tipler var. Siz istediğiniz kadar kendinizi korusanız bile tespit edilmiş her vaka ile temasınız varsa, her seferde 14 gün hapissiniz dedim. Neresi yanlış.
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben korona geçirdim. 1 saati bile yetti. Sen ne diyorsun
    Cevapla
  • Yavaşş 3 yıl önce Şikayet Et
    Akıla bak ya... Kumar oyna diyor resmen
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar hergün sıkıntı çekeceğimize 14 gün kesintisiz istisnasız sokağa çıkma yasağı ilan edilsin. 10 gün önceden millet ihtiyaçlarını alsın herkes 14 gün kapansın. Ömrümüzden 14 günü çıkaralım. Devlet de batmaz millete de bişey olmaz sadece 14 gün. Sonra yine bir müddet tedbirle iş biter.
    Cevapla
  • Yurttaşa cevap 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüsün ömrü 14 gün değilmi kardeşim? 14 gün kimse sokağa çıkmazsa virüs kime bulaşacak? 14 gün sonra virüs tamamen bitmiş olacak. Ardından devlet yurtdışına giriş ve çıkışları yasaklayacak. Olay biter. Ya bunlar göze alınır yada binlerce insanımızı daha kaybederiz Allah muhafaza.
    Cevapla
  • yurttaş 3 yıl önce Şikayet Et
    14 gün sonra ne olcak.Tekrar başa döncez.Böyle saçma ve işe yaramayacak öneriye gerek yok.çok istiyorsan.kenfini 3 ay karantinaya al.
    Cevapla
  • .... Gaziantep.... 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yetkililer artık çıkarın sokağa çıkma yasağıni bu hafta 150 haftaya 250 ölü
    Cevapla
  • M Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek çare bir ay karantina
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...