Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Selman ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile telefonda görüştü. Görüşmede bu sene Suudi Arabistan Krallığı'nın ev sahipliği yaptığı 21-22 Kasım'da gerçekleşecek olan G20 zirvesi ve iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Selman ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Selman ile telefonda görüştü
GİRİŞ 21.11.2020 00:45 GÜNCELLEME 21.11.2020 01:29
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, iki ülke ilişkileri ele alınırken, bu yıl dönem başkanlığını Suudi Arabistan'ın yaptığı G20 Liderler Zirvesine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve sorunların giderilmesi için diyalog kanallarının açık tutulması hususunda mutabık kaldı.

G20 ZİRVESİNİN GÜNDEMİ

 

 

Suudi Arabistan'ın düzenlemesi beklenen G20 Zirvesi'ne Türkiye'nin yanı sıra Almanya, ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'ndan katılım bekleniyor.

Resmi açıklamalara göre, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in başkanlığında iki gün sürecek sanal zirvede küresel ekonominin ve piyasaların iyileştirilmesinin yanı sıra uluslararası ticaretin güçlendirilmesi konularının ele alınması planlanıyor.

Yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) engelleyecek aşı çalışmalarında ülkelerin kaydettikleri mesafenin görüşüleceği zirvede, gelecekte olası bir pandeminin önlenmesine yönelik plan geliştirileceği ifade ediliyor.

Toplantıda ayrıca, gıda güvenliği, su kaynaklarının idaresi, iklim değişikliği, kadın, gençlik ve yolsuzlukla mücadele gibi birçok konunun gündeme geleceği belirtiliyor.

TÜRK ÜRÜNLERİNE GAYRI RESMİ BOYKOT

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Ajlan al-Ajlan, bu ayın başlarında boykot çağrısında bulunmuştu. Ana süpermarket zincirleri, mevcut stoklar satıldıktan sonra Türk mallarını stokta bulundurmayı durduracaklarını duyurmuşlardı.

YORUMLAR 27
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD suudilerin başına bir çorap örüyor ama nasıl kurtulurlar bilmem...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis buraya gitmesin. Bu itlere güven olmaz, her türlü pisliği, hainliği yaparlar. Böyle dostun olacağına mert bir düşmanın olsun.
    Cevapla
  • ANIL232 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesin ambargo ile ilgili
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    bu araplarla mecbur kalmadıkca ticaret bile yapılmamalı.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalizm ; bir taraftan Ortadoguda " SUNNI-ŞII CATISMASI" planlarken diger yandan MISIR, SUUDILERLE birlikte kùreye el basmakla meşgùldu. " Iran Suudlara dùşman edilerek, Suudlara " Seni korumam icin bana para vereceksin" dayatmasini yaptilar. Vefat eden Suud krali Turkiyeye yakinlasmak istese de ! Yeni prens Selman'a  "KASIKCI'yì Turkiyede kesip biçtirerek", Veya REINA disco'da cogunlugu Arap turistleri òldurerek Turkiye ve Suudlarin arasina nifak soktular...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek