Türk savaş gemileri teyakkuzda!

Donanma, AB’nin İrini Operasyonu kapsamında Türk bayraklı ticari gemiye baskın düzenlemesinden sonra teyakkuza geçti. Baskını düzenleyen gemiyi Yunan komutan yönettiği için, Doğu Akdeniz’de Yunan gemilerine misilleme de kart olarak masada duruyor.

Türk savaş gemileri teyakkuzda!
Türk savaş gemileri teyakkuzda!
GİRİŞ 25.11.2020 07:49 GÜNCELLEME 25.11.2020 08:53
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin taraflı bir operasyon olarak nitelediği AB’nin İrini Operasyonu kapsamında Türk bayraklı ticari geminin Türkiye’nin izni olmaksızın hukuksuz bir şekilde aranması infial yarattı. Gözler Türkiye’nin atacağı adımlara çevrildi. 

 


Vatan toprağına müdahale olarak Türkiye’nin egemenlik haklarına ciddi bir saldırı olan olaya karşı Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan ciddi hakları bulunuyor. Bu kapsamda ilk olarak Ankara’daki AB, İtalya Büyükelçileri ve Almanya Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Türkiye’nin açık izni olmadan Roseline-A gemisine çıkılması ve denetlenmesi protesto edildi ve ilgili ülkelere nota verildi. Verilen notada, olayın uluslararası hukuka aykırı olduğu ve Türkiye’nin tazminat haklarının da muhafaza edildiği kayıt altına alındı. 

 

GEMİLER TEYAKKUZDA

 

 

Türkiye’nin nota vermek dışında özür beklentisi de bulunuyor. Türkiye’nin ‘aynı ile mukabele’ hakkı çerçevesinde benzer bir eylem icra edilmesi önünde bir engel bulunmuyor. Yunanistan bandıralı ticari gemilerin yoğun faaliyet yürüttüğü Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuk gereği mütekabiliyet ilkesinin gerekleri de uygulanabilir bir kart olarak masada duruyor. Türk donanmasının Libya açıklarındaki askeri gemileri de olayın ardından olası yeni taciz ve provokasyonlara karşı teyakkuza geçirildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 129
  • DİYARBAKIRLI 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynisinı alman italyan ve yunan gemilerine yapma dileğiyle ne eksik ne fazla gemimizé ne yapıldıysa personelimiz nasil muamele gördüyse gemimiz kaç saat alikonulup bekletildiyse aynisini istiyoruz devletimizden veselam
    Cevapla
  • Ragib 3 yıl önce Şikayet Et
    Sivl gemilerimize otomatik toplar ve ucak savatlar koyalim acilen dusmana heddini hemen bildirelim
    Cevapla
  • said 3 yıl önce Şikayet Et
    hakareti kaldırmayan karşı koymaktan çekinmeyen yepyeni güçlü ve akıllı bir milletin devletine desteği sorgusuz sualsiz tamdır ya allah bismillah.
    Cevapla
  • Mehmed Bilal 3 yıl önce Şikayet Et
    "Olimpos dağının çocukları,Hira nur dağının evlatları asla kabul etmezler..""Cemil Meriç
    Cevapla
  • ..... 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu gemiyi basmaya gelen düşman askeri personelini taşıyan helikopterin gemimizden çıkış yaptıktan sonra derhal bayraktar sihalarimiz ile vurulmaliydi.Bence en iyi cevap bu olmalıydı tüm müslüman aleminin karizması adına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi