Türkiye ile krize sebep olmuştu! AB'den provokatif Akdeniz kararı

AB, Akdeniz'de Libya'ya yönelik silah ambargosunu denetlemek için hayata geçirdiği tartışmalı İrini Operasyonu'nun yetki süresini 31 Mart 2023'e kadar uzattı.

Türkiye ile krize sebep olmuştu! AB'den provokatif Akdeniz kararı
Türkiye ile krize sebep olmuştu! AB'den provokatif Akdeniz kararı
GİRİŞ 26.03.2021 21:27 GÜNCELLEME 26.03.2021 21:30
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Konseyinden yapılan açıklamada, uzatma kararının operasyonla ilgili stratejik değerlendirme sonrasında alındığı bildirildi.

Bu çerçevede ayrıca Libya'ya yönelik silah ambargosunun yürütülmesi sırasında operasyonca ele geçirilen malzemelerin imhasında uygulanacak düzenlemelerin de daha kesin şekilde tanımlandığı kaydedildi. 

İrini Operasyonu, Libya konulu Berlin Konferansı sonrasında 31 Mart 2020'de başlatılmıştı. Operasyon, BM'nin Libya'ya yönelik silah ambargosunun denetlenmesi için Avrupa Birliği (AB) tarafından Akdeniz'de başlatılan tartışmalı bir herakat olma özelliği taşıyor.

İRİNİ OPERASYONU, TARAFLI VE YASA DIŞI BİR OPERASYON

2292 No'lu BMGK kararında meşru hükümet olarak yer alan Milli Mutabakat Hükümeti ile istişare ve izin zorunlu kılınmış olmasına rağmen başlatılan İrini Operasyonu, taraflı ve yasa dışı bir operasyon olarak tepki çekiyor.

Bazı Avrupa ülkeleri, AB fonlarından yararlanabilmek için operasyona ses çıkarmazken daha cesur davranan bazı ülkeler ise tepkilerini koyarak operasyondan çekiliyor.

Operasyonu çeken 3 ismi deşifre etti! Türkiye derhal tutuklama emri çıkartmalı

TÜRK GEMİSİNE BASKIN DÜZENLENMİŞTİ

İrini operasyonu kapsamında Aralık ayında Türk bandıralı "Roseline-A" gemisine baskın yapılmış ve Türkiye ve AB arasında krize sebep olmuştu.

AB'nin 1 Nisan’da başlattığı İrini operasyonunun, Akdeniz'de Libya açıklarını görev alanı olarak belirlemesi, buna karşın ülkenin doğusundaki Halife Hafter'e bağlı milislerin kontrolündeki Libya-Mısır sınırını ve hava yolunu denetlememesi çelişki olarak ortaya çıkıyor.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 28
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Frontex ve irininin cani cehenneme gemiler görüldügü anda ates altina alip batirilmali katliamci irklari durdurmanin zamani geldi rusya ve cine akdenizde ce kuzey kibrisda üst liman verilmeli vahsi batinin nazi leri durdurulmali
    Cevapla
  • mad 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet gücünü gösterecek. Mültecileri bırakırım diye korkutmayacak. Salacak 500 bin mülteciyi çatirtimaya başlar. Ondan sonra pazarlık. Tabi şartları biz belirlemek şartı ile. Vize serbestisi, Akdeniz'de denetleme, vb.
    Cevapla
  • bu kadar 3 yıl önce Şikayet Et
    tanımayız.
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    MISIR ile buzlari eritip Afrika kisminda ki müslüman ülkelerle devamli isbirligi yapmak ayni zamanda tatbikatlarla o kafirlerin hak ettikleri cezayi vermek gerekiyor islerine geldimi niye nato demiyorlar da AB diyorlar?
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    ilkbahar geliyor 3-4 milyon mültecileri BIRAKIN kim nereye giderse gitsin hatta yardim dahi yapilsinda hallerini görün AB nin atom bombasindan daha etkili olacak AB diye birsey kalmiyacak birbirlerini yiyecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler