Türkiye harekete geçti! Büyük skandal sonrası çok kritik hamle...

Alman savaş gemisinin Libya’ya gıda ve boya götüren Türk gemisine yönelik baskınından sonra yeni tedbirler gündeme geldi. HAVELSAN, KKTC ve Akdeniz’e trafik gözetleme istasyonları kuracak. Böylece Türkiye, Doğu Akdeniz’deki her gemiden anında haberdar olacak.

Türkiye harekete geçti! Büyük skandal sonrası çok kritik hamle...
Türkiye harekete geçti! Büyük skandal sonrası çok kritik hamle...
GİRİŞ 26.11.2020 07:11 GÜNCELLEME 26.11.2020 07:18
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İrini Harekatı kapsamında uluslararası hukukun hiçe sayılması ve Türk bandıralı ticari geminin basılması alınacak tedbirleri gündeme getirdi. Türkiye, Doğu Akdeniz’deki her gemiden anında haberdar olacağı sistemi de seneye devreye alacak. 

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile KKTC Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilmesi planlanan KKTC Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi 2021’de tamamlanacak. 

TÜRKİYE DOĞU AKDENİZ'DEKİ HER GEMİDEN HABERDAR OLACAK

 

 

Bu kapsamda, Havelsan tarafından geliştirilen yerli ve milli yazılım önümüzdeki yıl KKTC ve Doğu Akdeniz’de de hayata geçirilecek. Proje kapsamında KKTC’ye bir gemi trafik hizmetleri merkezi ile 2 trafik gözetleme istasyonundan oluşan gemi trafik hizmetleri sistemi kurulacak. Kurulacak gemi trafik hizmetleri sistemi Mersin gemi trafik hizmetleri ile entegre edilecek. Oradan da Ankara’daki merkez sistemle irtibat kurularak, Türkiye Doğu Akdeniz’deki her gemiden anında haberdar olacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 39
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu şimdi yapılan baskına bir cevepmı oluyor...ne alaka...
    Cevapla
  • harun 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar fazla ucmayin uluslararasi acik denizde gemimize saldiri olmus olabilir amerikan komandolarinida iranlilar basip almislardi silahsiz bir gemiye baskin zor degil olayi bu kadar abartip niye hemen vurmadik diyenlerede aramizda en az birkacbin deniz mili mesafe var o kadar basitmi zannediyorsunuz..lutfen gercekci olalim ve bu olaydan turkiye en karli nasil cikar onun hesabini devletimize birakalim bence bu isten biz karli cikacagiz...
    Cevapla
  • Ayân 3 yıl önce Şikayet Et
    Sebepler hayır yaratır.
    Cevapla
  • bir kul 3 yıl önce Şikayet Et
    Sa güzel abi hayirlara vesile olsun iyi seylere sebep oldu desen daha güzel olmazmı bu yaratmak kelimesi milletimizin diline bulastırılmış bir hastalıktır.Yaratan Rabbimiz (c.c) dir dikkat etmek lazım.
    Cevapla
  • Kazım 58 3 yıl önce Şikayet Et
    O saatte müdahale olucaktı..geçtii..bir tim sat komandosu gidicekti..neden bu yapılmadı..kardak krizinde nasıl müdahale edildi.
    Cevapla
  • avatan52 3 yıl önce Şikayet Et
    kaldıracak 2 F16 damı yoktu kardeş
    Cevapla
  • Bayrak 3 yıl önce Şikayet Et
    burası 15 saat mesafe uzaklıkta aynı değil.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    HER ZAMAN OLAY YAŞANIYOR ONDAN SONRA ADIM ATILIYOR. BU BİR HATADIR. Neyse geç olsun GÜÇ OLMASIN.
    Cevapla
  • Vatanperver 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tur olaylar olmali ki adim atilabilsin..sebep lazim..mesela simdi kimse cikip diyemez ki siz bu adimi niye atiyosunuz..her ne kadar bagimsiz bir ulke olsak da tum devletlerin birbirine karsi sorumlulugu var..vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!