Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri!

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağı uygulanacak saatleri yayınlanan genelgeyle açıklandı. Türkiye'de 81 ilde saat 10.00 ile 20.00 saatleri dışında kalan zamanlarda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Virüsün yayılmasında en etkin yaş aralığı olan 20 yaş altı ile en çok can kaybının yaşandığı 65 yaş üstü vatandaşlar belirli saatlerde dışarı çıkabilecek. Peki hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak?

Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri!
Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri!
GİRİŞ 27.11.2020 17:17 GÜNCELLEME 27.11.2020 17:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sokağa çıkma yasakları, geçtiğimiz hafta sonundan itibaren tüm ülkede uygulanmaya başladı. Pozitif hasta sayısındaki artışın önüne geçmek ve virüsün yayılma hızını kesmek isteyen yetkililer kısıtlayıcı önlemler almaya başladı. Kafe, restoran gibi yeme içme yerleri paket servise geçerken kahvehane, kıraathane, halı saha gibi organizasyonlara yıl sonuna kadar ara verildi. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu önerisiyle tekrar hayata geçirilen kısıtlamalar sebebiyle hastalığa en fazla yakalanan yaş aralığından olan 65 yaş üstü ile virüsün yayılma hızını arttıran 20 yaş altı vatandaşlara günün belirli saatlerinde dışarıya çıkma izni veriliyor. Binlerce çalışan için tatilin başlamasına kısa bir süre kala hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak? Bugün sokağa çıkma yasağı başlayacak mı? sorularının yanıtı merak ediliyor. İşte İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma saatleri…
 
HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
 
Cumartesi- Pazar günleri 10:00 ile 20:00 saatleri dışında 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Sokağa çıkma kısıtlaması 28 Kasım Cumartesi günü saat 20:00 da başlayacak. Ertesi gün Pazar günü sabah saat 10:00 saatine kadar devam edecek. Aynı gün saat 20:00’da kısıtlama tekrar başlayacak ve 30 Kasım Pazartesi gününe kadar devam edecek. İçişleri Bakanlığı yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonu yasakların devam edeceğini belirtti.
 
65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI SOKAĞA NE ZAMAN ÇIKABİLECEK?

 

 


 
 
SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA AÇIK OLACAK İŞ YERİ VE İŞLETMELER!
 

İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri,
 
Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri,

Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler 
 
(Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri afetle ilgili çalışma yürüten kurum/kuruluşlar, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT vb.),
 
Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi),
 
Yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat/ithalat/transit geçişler dâhil) ve lojistiğini yapan firmalar
 
Oteller ve konaklama yerleri,
 
Sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat, donanım vb. faaliyetleri yürüten işletme/firmalar,
Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri,
 
Üretim ve imalat tesisleri,
 
Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları ve gazete dağıtıcıları,
 
Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50.000 nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi (Bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemi ile belirlenecektir),
 
Sebze/meyve toptancı halleri,
 
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN ALINAN KISITLAMA KARARLARI!
 

Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece saat 10:00 ile 20:00 arasında vatandaşlarımıza hizmet sunabileceklerdir.

 

 


 
Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10:00 ile 20:00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel al hizmeti verecek şekilde açık olabilecektir. Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20:00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecektir.
 
İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca tek tek belirlenmek ve yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla şehirlerarası karayolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinleme tesislerinde yer alan yeme içme yerleri kısıtlamalardan istisna tutulacaktır.
 
31.12.2020 tarihine kadar sinema salonlarının; yeni bir karar alınıncaya kadar ise kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durdurulacaktır. Daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulamanın aynen devamı sağlanacaktır.

Tüm illerimizde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız gün içerisinde 10:00 ile 13:00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlarımız (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ile 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup (işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç), bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır.
 
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR?
 

28-29 Kasım 10.00 ile 20.00 saatleri dışında bulunan sürede sokağa çıkma yasağından muaf olmayıp dışarı çıkan vatandaşlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

YORUMLAR 1
  • Abdullah64 3 yıl önce Şikayet Et
    Soru var, cevap yok. Bu nasıl uş?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!