Erdoğan'dan koronavirüste ek tedbir açıklaması: Bunu yapmaya mecburuz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, yeni tedbirlerin alınacağı sinyalini verdi.

GİRİŞ 27.11.2020 14:34 GÜNCELLEME 28.11.2020 10:11
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

- Bu işin birinci derecede sorumlusu Bilim Kurulu. Her türlü çalışmayı yürütüyor. Defaatle birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın bu işe dikkat etmediğini görüyoruz. Sigara içtiklerini, maske takmadıklarını görüyoruz. Maske, mesafe ve hijyen bizler için çok çok önemli. Buna dikkat edilmediği sürece bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor. Sağlık Bakanlığımızın attığı adımlarla tedbir almaya mecburuz ve alacağız. Sağlık Bakanlığımızın ve çalışanlarımızın kararlı tutumlarıyla çalışmaları sürdürüyoruz. Vaka sayılarının ve vefatların artması üzüntü duyduğumuz tablodur.

AŞI ÇALIŞMALARI

- Bu matematik değil. Çalışmaları yürüten kurumların bize verdiği raporlar üzerinden hareket ediyoruz. Bize en erken Nisan olabileceğini söylüyorlar. Aşı ithali konusunda Rusya, Çin ile yaptığımız görüşmeler var. Bunlar devam ediyor. Peyder pey de gönderilen bazı aşılarla, gönüllüler üzerinde kullanmaya başladık. Bir an önce neticelerini görmek için de çalışmalar devam ediyor.

TÜRKİYE VARLIK FONU TARTIŞMALARI

- Varlık fonunun resmen başkanı benim. Bizim daha önce belli periyotlarla aldığımız kararları ilk süreçte de devam ettiriyoruz. Burada fevkalade bir durum yok. Ancak önümüzdeki sürece yönelik, bizim Varlık Fonu'nun küresel anlamda çok daha farklı yere oturtmak istiyoruz. Örneğin dün mesela Katar Emiri'nin Türkiye ziyareti aslında atılan bu adımlardan bir tanesidir. Şu anda en önemli hedefler, attığımız imzalar. Bu imzalar da biliyorsunuz 11 anlaşma imzalandı. Bunların içerisinde şu anda bazı firmaların kendi hisselerini satışlarından tutunuz da, farklı ülkelerdeki şirketlerin hisselerini satın almaya varıncaya kadar atılan adımlar var.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

- Tabi bizim en büyük proje, benim çılgın projem dediğim Kanal İstanbul projesidir. Şu anda Kanal İstanbul projesiyle ilgili de yoğun bir şekilde talepler artıyor. Yerli ve küresel; bunlar var. Dikkat ederseniz bizim yatırımlarda herhangi bir durma söz konusu değil. Bir numaralı proje, Kanal İstanbul projesidir. Artık işin ihale safhasına gelmiştir. Ve bu görüşmeleri de Ulaştırma Bakanlığımızla Çevre Şehircilik Bakanımızı birleştirerek "bu işi beraber yürüteceksiniz" dedim. Bu adımı da en kısa sürede atarak, İstanbul çok daha farklı bir güce ulaşacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 76
  • muroo 3 yıl önce Şikayet Et
    !!! 20/12/2020 tarihinden 30/12/2020 tarihihine kadar sokağa çıkma yasağı olsa bir tane virüs kalmaz...
    Cevapla
  • ferıt 3 yıl önce Şikayet Et
    ınsanlar maske mesafe kuralına uydu dıyelım ıbb buna uyuyormu tum uyarılara ve sıkayetlere ragmen metrobus tranvayda yogunluk oluıyor lokantalar ust katlarında arkalarda yemek vermeye devam edıyor
    Cevapla
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    vırus haberlerının pesıne nerde tatıl yapılır dıye tv lerde haber kanallarında reklam ve haber yapılırsa ınsanların zıhnınde n vırus bıttı dıye yanlıs algı olur medyanında sucu var herkes gelırınde azalma olunca para derdıne dusuyor saglıgın olsunda parayı gıne kazanırsın para mezarda ıse yaramaz
    Cevapla
  • Batu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben şuan kara kara yasaklar gelir se kiramı nasıl öderim diye düşünüyorum günlük yömye ile çalışıyorum kredi kartı veya birikim sıfır İnş bir mucize olur vürüs gider ülkemdenz
    Cevapla
  • aölmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni korusun başkanım her türlü hastalıktan,salgından,musubetten.Amin. Bizden (halk) çok var.Ama senden (rte) başka yok.
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin amin inşaAllah.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde