Koronavirüs testi pozitif çıkanlara 645 dolar verecekler

Hong Kong Sağlık Bakanı Sophia Chan, yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkan kişilere 645 dolar verileceğini söyledi. Chan, karantinanın mali sonuçlarından korkan insanları test yaptırmaya teşvik etmek için böyle bir uygulama başlatıldığını ifade etti ve "Umarım insanlar gelir kaybı korkusu nedeniyle test yaptırmaktan kaçınmazlar" dedi.

Koronavirüs testi pozitif çıkanlara 645 dolar verecekler
Koronavirüs testi pozitif çıkanlara 645 dolar verecekler
GİRİŞ 27.11.2020 17:06 GÜNCELLEME 27.11.2020 17:06
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüs vakalarında artış kaydedilen Hong Kong'da, Kovid-19 testi pozitif çıkan kişilere 645 dolar (5 bin Hong Kong doları) nakit para verileceği duyuruldu. Hong Kong Sağlık Bakanı Sophia Chan, insanları test yaptırmaya teşvik etmek için tek seferlik böyle bir uygulamaya başlanacağını söyledi. Karantinanın mali sonuçlarından korkan ve test yaptırmayan insanları teşvik etmek istediklerini aktaran Chan, "Umarım insanlar gelir kaybı korkusu nedeniyle test yaptırmaktan kaçınmazlar" ifadelerini kullandı. Hükümetin yeni uygulaması, "insanları kasıtlı olarak kendilerini enfekte etmeye teşvik edebileceği" sebebiyle ve verilecek nakit paranın gelir kaybını karşılamadığı gerekçesiyle eleştirildi.

BARLAR VE GECE KULÜPLERİ KAPANIYOR

Sağlık Bakanı Chan, yeni yerel vakaların tespit edilmesinin ardından bar, gece kulübü ve diğer eğlence mekanlarının bu yıl üçüncü kez kapatılacağını açıkladı. Son birkaç günde kaydedilen 180 vakanın gece kulüpleriyle bağlantılı olduğunu duyuran Chan, sosyal mesafe kurallarının sıkılaştırılacağını söyledi. Kovid-19 kaynaklı ölü sayısının 108'e, vaka sayısının ise 5 bin 782'ye yükseldiği Hong Kong'da, eğlence mekanlarının 3 Aralık'a kadar kapalı kalacağı belirtildi.

YORUMLAR 10
  • Pinhan... 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar para kazanmak için test yapacak. Bu demek oluyor ki sahte pozitifler de çıkacak. Sonra vak'a sayıları arttı deyip insanları zorunlu aşıya mahkum edecekler. “EY AKIL SAHİPLERİ AKLEDİN! AKLINIZI KULLANIN!
    Cevapla
  • Tsli 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyemiz olsa dediğin doğru. Hatta bazıları bilerek covid olurdu.
    Cevapla
  • burki 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde böyle birşey olsa çoğalır korona
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    agari ücretten fazla burada böyle bişey olsa neler olacağını tahmin bile edemiyorum.
    Cevapla
  • Hakan tan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben polisim, bize de belirtiler çok net değilse yani yataklara düşmediyseniz teste gitmeyin diyorlar.
    Cevapla
  • Reziller 3 yıl önce Şikayet Et
    Fare üzerinde deney daha pahalıdır emin olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler