AÖF güz dönemi ara sınavları ne zaman yapılacak? Anadolu Üniversitesinden sınavda değişiklik!

AÖF sınavları ne zaman? Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi sınavları pandemi nedeniyle 12-13 Aralık tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek. Anadolu Üniversitesi sınava hazırlık yapan öğrenciler için bu dönem sınavlarda değişikliğe gitti. AÖF güz dönemi ara sınavlarında (vize) çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu sorular yöneltilecek.

AÖF güz dönemi ara sınavları ne zaman yapılacak? Anadolu Üniversitesinden sınavda değişiklik!
AÖF güz dönemi ara sınavları ne zaman yapılacak? Anadolu Üniversitesinden sınavda değişiklik!
GİRİŞ 01.12.2020 15:58 GÜNCELLEME 01.12.2020 15:58

Aralık ayına kısa bir zaman kala AÖF’te eğitimlerini sürdüren öğrenciler vize hazırlıklarını sürdürüyor. İktisat ve İşletme Fakültesi ara sınavları pandemi sebebiyle online olarak gerçekleştirilecek.  Anadolu Üniversitesi yaptığı son açıklamada sınavlarda çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu sorularda sorulacağını paylaştı. Bu açıklamanın ardından İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri soruların ne şekilde sınavda karşılarına çıkacağını araştırıyor. AÖF’ten yapılan duyuruya göre açık uçlu soruların sorulacağı lisans programları belirlendi. Online düzenlenecek sınavda öğrencilere her ders için 30 soru yöneltilecek ve 40 dakika süre tanınacak. Peki AÖF vize online sınavlar nasıl yapılacak? İşte 2020-2021 Açıköğretim Fakültesi sınav programı…
 
AÖF GÜZ DÖNEMİ  VİZE SINAVLARI NASIL YAPILACAK?
 
Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme (AÖF) sınavları 12,13, 14, 19, 20 ve 21 Aralık tarihlerinde online olarak yapılacak.

Öğrenciler “ https://aof.anadolu.edu.tr/ogrenci” adresinden güz dönemi sınavlarına katılacak. Anadolu Üniversitesinden yapılan son açıklamaya göre sınavlarda test sorularının yanında belirli dersler ve bölümlerde açık uçlu sorular sorulacak. İşte 2020-2021 ara sınavlarında yapılan değişiklikler;

 

 


 
2020-2021 öğretim yılı güz dönemi çevrimiçi sınav giriş belgesi  1 Aralık Salı tarihinde açıklanacak. Açık Uçlu soru uygulamasının gerçekleştirileceği dersler ve programlar aşağıdaki listede belirtilmiştir.

AÖF ARA SINAVDA AÇIK UÇLU SORULAR NASIL SORULACAK?

AÖF 2020-2021 eğitim yılı vize sınavları 30 sorudan oluşacak ve 40 dakika sürecek. Yukarıda belirtilen lisans programlarında eğitimlerini sürdüren adaylara sınavlarda kısa cevaplı ve uzun cevaplı açık uçlu sorular ile çoktan seçmeli sorular yöneltilecek. Anadolu Üniversitesi düzenlenecek sınavda öğrencilerin kafa karışıklığını gidermek için örnek soruları yayımladı. Sizde aşağıdaki bölümden açık uçlu örnek soruları görüntüleyebilirsiniz.

AÇIK UÇLU SORU ÖRNEKLERİ

KISA CEVAPLI SORU ÖRNEKLERİ

Soru 1. Kısa vadeli fon arz ve talebinin karşılaştığı piyasalara ------- adı verilir.

Cevap 1: para piyasaları

Soru 2. “Üzerinde yazılı olan değer” olarak tanımlanan hisse senedi değerine ne ad verilir?

Cevap 2: Nominal değer/itibari değer

Soru 3. ------- Kongresi, Napoleon ordularının yenilmesinden sonra 1814’te Avrupa’da barış ve yeni bir düzen kurmak amacıyla Avusturya, Rusya, İngiltere ve Prusya devletleri temsilcileri arasında gerçekleştirilmiştir.

Cevap 3: Viyana

Soru 4. Arapça, Farsça kelime ve tamlamaları, bol secileri, uzun cümleleri ile divan şiiri etkisinde kalan, halk dilinden uzak nesir türüne ------- adı verilir.

Cevap 4: süslü nesir

Soru 5. Hikâyelerinde ironiyi öne çıkaran, aynı zamanda şâir ve romancı olan, eserlerinde sosyal eleştiri ile mizahı birleştiren, özellikle “Hababam Sınıfı” romanıyla ün kazanan yazar kimdir?

Cevap 5: Rıfat ILGAZ

UZUN CEVAPLI SORU ÖRNEKLERİ

Soru 1. Nominal ve reel faiz oranı kavramlarını açıklayınız.

Cevap 1: Nominal Faiz oranı, piyasada faiz düzeyinin oluşmasını sağlayan faktörlere (fon arz ve talebi) bağlı olarak belirlenen, cari yani o andaki faiz oranıdır. Reel Faiz oranı, nominal faizin enflasyonla ilişkilendirilmiş şeklidir. Yani, beklenen enflasyona göre düzeltilmiş faiz oranıdır. Nominal faiz oranından beklenen enflasyonun arındırılmasıyla bulunur.

Soru 2. Hikâye/Öykü türünün temel özelliklerini yazınız.

Cevap 2:

- Gerçek ya da gerçeğe uygun olgu, olay ve durumlar anlatılır.
- Düşündürmekten çok estetik zevk kazandırmayı amaçlar.
- Sade bir olay örgüsüne sahiptir.
- Nesir şeklinde kaleme alınır.
- Kısa yazılardır.

Soru 3. Otel işletmelerinde ön büro bölümünü oluşturan alt bölümleri sıralayarak birer cümle ile açıklayınız.

Cevap 3:

Rezervasyon: Otel rezervasyonlarının telefon, faks ya da e-posta ile alındığı ve otelin gelecekteki rezervasyonlarının takip edildiği bölümdür.

Resepsiyon: Otelin lobisinde merkezi bir yerde konumlandırılan resepsiyon, müşterilerin otele geldiklerinde karşılandıkları, kayıtlarının yapıldığı ve hesapların izlendiği bölümdür.

Ön kasa(Kasiyer): Resepsiyondaki tüm parasal işlemlerin yürütülmesinden sorumlu bölümdür.

Gece Denetçisi: Müşteri hesaplarının ve kayıtlarının doğru tutulup tutulmadığını inceleyen, finansal verilerle ilgili raporlar hazırlayan ve müşteri harcamalarını takip eden bölümdür.

Santral: Telefonların yanıtlanması ve aramaların ilgili kişilere aktarılması, uyandırmaların yapılması ve müşteri taleplerinin yanıtlanmasından sorumlu bölümdür.

2020-2021 EĞİTİM YILI AÖF SINAV TAKVİMİ!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den çok sayıda ülke için seyahat kısıtlaması kararı!
Pakistan'da TikTok videosu çeken gence tren çarptı! O anlar kamerada