Ahmet Hakan'dan 'ordu satılmıştır' diyen CHP'li vekile tavsiyeler

CHP milletvekili Ali Mahir Başarır, "ordu satılmıştır" ifadesiyle tepki çekti. Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında Başarır'a bazı tavsiyelerde bulundu. Hakan, "Gürül gürül, dolu dolu özür dilemekten çekinmeyin Ali Mahir Bey... Küçülmez, büyürsünüz" ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan'dan 'ordu satılmıştır' diyen CHP'li vekile tavsiyeler
Ahmet Hakan'dan 'ordu satılmıştır' diyen CHP'li vekile tavsiyeler
GİRİŞ 30.11.2020 10:07 GÜNCELLEME 30.11.2020 10:07
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın 'satılmış ordu' sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor. Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Hakan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

CHP milletvekili Ali Mahir Başarır, bir televizyon tartışmasında “satılmış ordu” manasına gelecek bir laf etmiş.

Programın ilgili bölümlerini sonradan izledim.

*

Sağdan soldan yapılan her türlü çarpıtmayı bir tarafa bırakarak işin doğrusunu yazıyorum:

*

Evet... Ali Mahir Başarır, “satılmış ordu” manasına gelecek bir laf ediyor programda. Uyarılınca da “Ben ‘Ordu satılmıştır’ demedim, Tank Palet Fabrikası’nın satılmasını kastettim” diyor.

*

Ali Mahir Başarır’a bazı tavsiyelerim olacak:

*

- Tank Palet Fabrikası olayından yola çıkarak “Ordu satılmıştır” demeniz, çok büyük talihsizlik. Keşke dolu dolu bir özür dileseydiniz. “Yanlış yaptım, kastım bu değildi” vurgusunu şöyle kuvvetli bir şekilde ortaya koysaydınız.

*

- Tank Palet Fabrikası olayına en şiddetli itirazı yapmak, tabii ki hakkınızdır. Ama bunu yaparken “satılmış ordu” derseniz, Tank Palet Fabrikası’yla ilgili haklı itirazlarınızı da gömmüş olursunuz.

*

- “Katar” kelimesine nasıl olsa alıcısı var diye bu denli yüklenmemek gerekir Ali Mahir Bey. Kıvam kaçması olunca, etkisi azalır.

*

- Tartışmanın şehvetine kapılmayın Ali Mahir Bey... Tartışmalar geçer gider, geriye milletin gözbebeği orduyu inciten o açıklamanız kalır.

*

- Gürül gürül, dolu dolu özür dilemekten çekinmeyin Ali Mahir Bey... Küçülmez, büyürsünüz.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 31
  • Salim 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok olasın chp....
    Cevapla
  • Hadi 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp ne zaman büğüdü ki....
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların kayda değer hiçbir icraatları yok. Tek yapabildukleri şey salyalarını akıtarak sağa sola saldırmak.
    Cevapla
  • Kastamonulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş Ordu satılmışmış, beyefendi sen bu milletin ordusunu böyle aşağılayamazsın, çünkü onlar bizim evladımız tamam mı, başarı hikayelerini böyle bir ifadeyle karalayamazsın, esas senin içinde bulunduğun zihniyet satılmış, biriniz bidondan yardım ister biriniz ordumuza dil uzatır, oğlum bak git diyoz sana sen nasıl milletimizin vekilinin ya.. Allah için bu milletin askerini polisini öğretmenini doktorunu bütün neferlerin i azıcık takdir edin ya, sevin demiyoz işiniz gücünüz hakir görmek. Böyle deyince elinize ne geçiyor, o ordu için tahkir bırak da gece gündüz dua et ordumuz her yerde muzaffer olsun yoksa hiçbirimizi yaşatmazlar..
    Cevapla
  • Nuh Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    BAYRAK Gibi Şerefli Ordu muza dil uzatanların dilini kesmek gerekir...
    Cevapla
  • Samir izbudak 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP den tümünden hayır gelmez.Ataturkumuze isyan ediyorlar. Bunlara bir tek cevap var.Bunlari yok sayacaksiniz.Ne Türk ne vesayre düşüneceksiniz.YASASİN TURKİYEMİZ. VE BUTUN TURK CAMİASİ VE MUSLUMANLAR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak