Emekli ve memur maaş zammı ne kadar? Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı!

Yıl sonunun gelmesi ile birlikte emekli ve memur maaş zamları da şekillenmeye başladı. Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli ve memur maaşlarının ne kadar artacağı araştırılıyor. Peki 2021 emekli ve memur maaşları ne kadar olacak?

Emekli ve memur maaş zammı ne kadar? Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Emekli ve memur maaş zammı ne kadar? Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı!
GİRİŞ 04.12.2020 09:15 GÜNCELLEME 04.12.2020 09:16

Memur ve emekli zamları hesaplanırken toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. Memurlara verilen maaş zammında sabit oran yansımasına rağmen, bu oran farklı mesleklere farklı oranlarla yansıtılacaktır. Enflasyon kasımda yüzde 2,3 artarken, yıllık bazda yüzde 14,03 oldu. Buna göre emekli ve memur maaşlarının yeni yılda ne kadar artacağı şekillenmiş oldu. Peki 2021 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak?

 

KASIM AYI ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU

TÜFE'de (2003=100) 2020 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %2,30, bir önceki yılın Aralık ayına göre %13,19, bir önceki yılın aynı ayına göre %14,03 ve on iki aylık ortalamalara göre %12,04 artış gerçekleşti.

 

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR?

Ocak ayının 3’ünde Aralık ayı enflasyonunun açıklanması sonrası Haziran – Aralık dönemi enflasyonu netleşecek ve zam oranı ortaya çıkacak. Öte yandan konuyla ilgili açıklanmalarda bulunan Ekonomist Faruk Erdem açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Enflasyon ve Bağkur emeklileri son altı aylık enflasyona göre zam alıyor. 4 aylık enflasyon 4.75 çıkmıştı. Aralık ayı enflasyonu ile birlikte zam oranı net bir şekilde oraya çıkacak. Bu rakam ile birlikte memurlar ve memur emeklileri içinde enflasyon farkı ödeneceği de kesinleşmiş oldu.

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR?

Kasım ayı enflasyonunun aylık olarak yüzde 2,3 olarak açıklanması sonrası Haziran – Kasım enflasyonu yüzde 7 olarak gerçekleşmiş oldu. Dolayısıyla Aralık ayında enflasyonun eksi olarak gerçekleşmemesi halinde memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alması kesinleşmiş oldu. Buna göre memur ve memur emeklileri Aralık ayında enflasyon artışına paralel olarak yüzde 3 veya üzerinde enflasyon farkı alabilecekler. SSK ve Bağ – Kur emeklileri ise doğrudan Haziran – Aralık ayı enflasyonuna göre zam alacaklar. SSK ve Bağ – Kur emeklileri bu çerçevede yüzde 7 veya üzerinde bir zam alacaklar. Aralık ayı enflasyonunu açıklanması sonrası SSK ve Bağ – Kur emeklilerinin zam oranı netleşecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...