Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki!

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Yunan makamlarınca göçmenlerle ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin yaptığı açıklamada "Ege‘de insanlık dışı uygulamalarla ölümlere sebep olan Yunanistan, Göç Bakanı’nın kasıtlı, yanlış bilgileriyle suçlarını örtmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki!
Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki!
GİRİŞ 03.12.2020 12:45 GÜNCELLEME 03.12.2020 12:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsmail Çataklı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin yardıma ihtiyacı olan kaçak göçmenlere yardım etmediğine dair Yunan makamlarınca ortaya atılan yalan haberlere sert tepki gösterdi.

Çataklı yaptığı açıklama, "Ege'de insanlık dışı uygulamalarla ölümlere sebep olan Yunanistan; Göç Bakanı’nın kasıtlı, yanlış bilgileriyle suçlarını örtmeye çalışıyor Devlet otoritelerine doğru olmayan bilgileri paylaşmak yakışmaz" ifadelerini kullandı. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde; 

Yunanistan makamları tarafından 02 Aralık 2020 tarihinde Midilli Adası doğusunda Türk Sahil Güvenlik Botu tarafından tespit edilen bir grup düzensiz göçmenin yardıma ihtiyaç duyduğu ve Türk Sahil Güvenlik Komutanlığına yardım çağrısı yapılmasına rağmen bahse konu göçmen grubuna yardım edilmediği yönünde Yunan haber sitelerinde ve sosyal medyasında asılsız iddialar yer almıştır.
 
Bahse konu olaya ilişkin bilgiler aşağıda sunulmuştur.
02 Aralık 2020 tarihinde saat 04.14 ‘de düzensiz göçmen grubu tarafından Türk Sahil Güvenlik birimlerine gelen yardım çağrısı üzerine düzensiz göçmenlerin konum sorgulaması yapılarak bölgeye en yakın mevkideki Türk Sahil Güvenlik Botu(TCSG 907) derhal olay mahalline sevk edilmiş ve saat 05.10’da olay mahalline varan Türk Sahil Güvenlik Botu tarafından bahse konu göçmen botunun Yunan sularında olduğu tespit edilmiştir.
 Bölgede göçmen botuna yakın mevkide Yunan Sahil Güvenlik Botu bulunduğu görülmüş ve Bota çağrı yapılmış ancak herhangi bir yanıt alınamamıştır. Olay mevkiinin Yunanistan suları olması ve çağrılara cevap alınamaması nedeniyle olay mevkiine intikal edilememiş ve Türk Karasularında acil bir müdahale için saat 05.50’ye kadar hazır beklenmiştir. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    Onların hayatları yalan onlara doğruluk yakışmaz yani doğru söylediklerinde hayret duyar insan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü