Sağlık Bakanlığı duyurdu! Pilot uygulama başlatıldı

Sağlık Bakanlığı, evden çıkmaması gereken koronavirüs hastaları ve izolasyondaki temaslı vatandaşları hekimleriyle çevrim içi ortamda buluşturmak için pilot uygulama başlattı.

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Pilot uygulama başlatıldı
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Pilot uygulama başlatıldı
GİRİŞ 04.12.2020 10:01 GÜNCELLEME 04.12.2020 10:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ankara, Kırıkkale, Yalova, İstanbul ve Samsun’da hayata geçirilen uygulama sayesinde, karantinada olması gereken kişiler, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alarak, hekimlerle görüntülü olarak görüşebiliyor. Reçetesini de SMS olarak alıyor. 

Bakanlık Dr. e-Nabız Tele Sağlık Projesi’ni pilot olarak uygulamaya koydu. Uygulama, evden çıkmaması gereken koronavirüs hastaları ve izolasyondaki temaslı vatandaşları hekimleriyle çevirim içi ortamda buluşturuyor. MHRS üzerinden randevu alan hastalar, hekimlerle görüntülü olarak görüşebiliyor. Periyodik olarak aile hekimleri tarafından aranan hastalar, uygulama sayesinde artık görüntülü muayene olabiliyor.

Proje; Ankara, Kırıkkale, Yalova ve İstanbul’da hastanelerde pilot olarak uygulanmaya başladı. Samsun’da ise aile hekimliklerinde uygulamaya konulan Dr. e-Nabız sisteminin kısa süre içinde tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması planlanıyor.
 
 

YORUMLAR 2
  • cok iyi 3 yıl önce Şikayet Et
    her zaman olması gereken bir uygulama. bazen sadece bir soracaksın, randevu al, hastaneye git, sıra bekle vs. halbuki bir telefonla halledilebilecek olan şeylerde var.
    Cevapla
  • xzcbxzb 3 yıl önce Şikayet Et
    hergün bi uygulama arkadaş bakanlık uygulama cennetine dönüştü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti