Son dakika haberi: Antalya açıklarında deprem! Birçok ilde hissedildi

Son dakika haberi: Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.2; Kandilli Rasathanesi ise 5.5 olarak açıkladı. Deprem Antalya, Muğla, Mersin, Isparta ve Adana başta olmak üzere birçok çevre ilde hissedildi. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Depremle ilgili bize ulaşan olumsuz bir ihbar yok" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 05.12.2020 15:49 GÜNCELLEME 05.12.2020 20:29
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında saat 15.44'te deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.2; Kandilli Rasathanesi ise 5.5 olarak açıkladı.

 

AFAD: OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

AFAD'dan yapılan açıklamada "Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında meydana gelen deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" ifadelerine yer verildi. 

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Depremle ilgili bize ulaşan olumsuz bir ihbar yok" açıklamasını yaptı. Yazıcı ayrıca, panik nedeniyle evlerinin önüne çıkmak isteyenlere müsaade edileceğini duyurdu. 

 

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Depremin merkez üssü Gazipaşa'nın Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, deprem nedeniyle herhangi bir can kaybı ve hasarın oluşmadığını açıkladı. 

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Deprem Antalya, Muğla, Mersin, Isparta ve Adana başta olmak üzere birçok çevre ilde hissedildi. 

"KKTC'DE ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİ"

NTV Lefkoşa Temsilcisi Selim Sayarı, depremin KKTC dahil tüm Kıbrıs'ta 20 saniye boyunca hissedildiğini ve büyük korkuya neden olduğunu belirtti. 

"YIKIMA NEDEN OLMAYACAK BİR DEPREM"

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, depremin Antalya'da ciddi yıkıma olmayacağını kaydetti. Depremin kıyıdan uzakta ve derinlikte olduğunu vurgulayan Barış, Antalya'nın zemininin kaya olmasının da hasarı önlemede önemli olduğunu belirtti. 

Deprem sonrası bazı vatandaşlar dışarıya çıktı.

BİR KİŞİ İKİNCİ KATTAN ATLADI

Antalya Sağlık İl Müdürü Ünal Hülür, deprem nedeniyle paniğe kapılarak Konyaaltı ilçesi Uncalı bölgesinde bir kişinin ikinci kattan atladığını, vücudunda bir kırığı bulunduğu ve şahsın hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Bu kişinin Uncalı Meydan Hastanesi'nde tedaviye alındığını anlatan Dr. Hülür, Manavgat'ta da kalp pili kullanan bir kişinin heyecan nedeniyle 112'yi aradığı ve herhangi bir sorun olmadığını bildirdiğini kaydetti.

"BU FAY HATTI ESKİDEN TSUNAMİLER ÜRETTİ"

jeofizik mühendisi Atakan Yüklü, "Deprem Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında bulunan Kıbrıs yayı üzerinde meydana geldi. Yıkıcı bir özelliği yok. İleride risk yaratıp yaratmayacağı daha sonra yorumlanabilir" dedi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir ise "Deprem, Helenik- Kıbrıs yayı adı verilen fay bölgesi üzerinde gelişti. Bu ana fayın tarihsel deprem kayıtlarına baktığımızda büyüklüğü 7,5- 8'e varan depremler ürettiği ve Aydın-Antalya-Muğla-Adana-Kıbrıs-Hatay kıyılarında tsunamiye neden olan depremler ürettiğini biliyoruz. Fakat 5,2 büyüklüğündeki bir depremin can ve mal kaybı veya tsunami tehlikesi yaratması söz konusu değil" dedi.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 43
  • DEVLET-ÜL ALİYYE 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu afeti sondaja bağlayan arkadaşlar ;daha önceki yıllar boyunca bizden önce kimler bu denizlerde kaç sondaj yapmış hiç araştırdınız mı? Bu kadar dar pencereden bakmayın olaylara lütfen. Allah beterinden korusun inşallah, Antalya'daki tüm kardeşlerimize de geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Mekez 3 yıl önce Şikayet Et
    Deprem merkezi denizin icinde olmasi bence etkisine azaltiyor
    Cevapla
  • Berat 3 yıl önce Şikayet Et
    Alanya açıklarında oluyo deprem. Antalyadan çok konyada hissediliyor. Ama admin taa ıspartayı yazmış tepesindeki konyayı görmemiş
    Cevapla
  • JeoM Behzat Gönül 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu depremin olduğu yerden Konyaya uzanan bir fay var, kimseye söyleme...!
    Cevapla
  • Mehmet Tahir 3 yıl önce Şikayet Et
    Deprem noktası sanki bana, Akdeniz'de ilk sondajı yaptığımız yer gibi geldi. Allah hayr etsin.
    Cevapla
  • Konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Seydişehir de hissettim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!