Batman Valiliğinden cinsel istismar olayı açıklaması

Batman Valiliği 'Aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların olduğu 27 kişi, 15 yaşında bir çocuğa defalarca tecavüz etti' şeklinde bir kısım medya tarafından yayılan haberler hakkında sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada bu yönde paylaşım ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek olayda ne sanık ne de tanıklar arasında hiçbir kamu görevlisinin adının geçmediği vurgulandı.

Batman Valiliğinden cinsel istismar olayı açıklaması
Batman Valiliğinden cinsel istismar olayı açıklaması
GİRİŞ 06.12.2020 22:29 GÜNCELLEME 06.12.2020 23:08
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

 Batman Valiliği, Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen cinsel istismar olayına ilişkin soruşturmanın sürdüğünü, bazı medya kuruluşlarınca yayımlanan paylaşım ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Açıklama yapan Valilik, olayda ne sanık ne de tanıklar arasında hiçbir kamu görevlisinin adının geçmediğini vurguladı. 

Valilik, bölücü terör örgütüne yakın bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında tamamen yalan ve maksatlı bir biçimde asker, polis ve korucuların, olayla ilişkilendirilmeye çalışıldığını kaydetti. 

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Gercüş ilçesinde mağdurun cinsel istismara maruz kalması olayı ile ilgili olarak kamuoyunun aydınlatılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 05.12.2020 tarihli basın açıklamasında belirtildiği gibi titizlikle yürütülen soruşturmada ne sanık ne de tanık olarak hiçbir kamu görevlisinin adı geçmemektedir. Hal böyle iken bölücü terör örgütüne müzahir bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında tamamen yalan ve maksatlı bir biçimde asker, polis ve korucularımızın olaya karıştığı iddia edilmektedir. Gercüş Sulh Ceza Hakimliği’nin kararına rağmen yayın yapmaya devam eden medya kuruluşları ile sosyal medyada bu yalan haberleri yaymaya çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır."

ADLİ SÜRECE İL MÜDÜRLÜĞÜ MÜDAHİL OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde, bir kız çocuğunun istismara maruz kalmasına ilişkin başlatılan adli sürece müdahil oldu. 

Bakanlıktan, Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde, bir kız çocuğunun istismara maruz kalması ile ilgili bilgilendirme yapıldı. 

Bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:

"Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından olayın vuku bulduğu tarihte yapılan adli çalışmanın akabinde çocuğumuz farklı bir ildeki Çocuk Koruma İlk Müdahale Merkezimize yerleştirilmiştir. Halen kuruluşta kalmakta olan çocuk ile ilgili bakım ve sağlık tedbiri kararı talep edilmiş ve gerekli mesleki çalışma başlatılmıştır. Gizlilik kararı çerçevesinde yürütülen adli sürece İl Müdürlüğü Hukuk Birimi tarafından müdahil olunmuştur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 60
  • datçalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu asılsız haberi yayan siteye veya hesaba her hangi hukuki bir işlem yapıldımı isteyen istediğine çamur atabiliyormu bunun cezası yokmu
    Cevapla
  • Hasan Günver 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefetin mantığı 'o kadar çok yalan söyleyelim ki insanlar hepsi mi yalan diye düşünerek bunlara inansınlar' mantığıdır
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu savcılar ne işeyarıyor askere polise iftira atacaklar savcı susacak bak idda edenler orda getir belgeni iddanı yoksa sen yargılanırsın diyip savcılığa caracak ve gereken işlem ler yapılım kamuoyuna bildirecek halkta bilsin ki bu ülkede hayine yer yok
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya by hdp ne ayak önce tecavüzcü vekillerine tek laf etsinler
    Cevapla
  • xxxx 3 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz adına çirkin bir iftira, PROVAKASYON dur bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi