No to Racism ne demek? PSG - Medipol Başakşehir maçında ne oldu?

Paris Saint Germain Medipol Başakşehir maçında yaşanan ırkçı saldırının ardından "No to Racism" sloganı tüm dünyada gündem oldu. Peki "No to Racism" ne demek? No to Racism Türkçe karşılığı nedir?

No to Racism ne demek? PSG - Medipol Başakşehir maçında ne oldu?
No to Racism ne demek? PSG - Medipol Başakşehir maçında ne oldu?
GİRİŞ 10.12.2020 09:07 GÜNCELLEME 10.12.2020 09:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Paris Saint Germain Medipol Başakşehir maçında görevli hakemin, Başakşehir yardımcı antrenörü Webo’ya karşı kullandığı ırkçı söylem sonrası sahadan çekilen temsilcimiz için sosyal medyada destek paylaşımları yağıyor. Paris Saint Germain Medipol Başakşehir maçında Şampiyonlar Ligi maçında yaşanan büyük skandal sonrasında "No to racism" ifadeleri ile yaşanan olaya tepkiler adeta çığ gibi büyüyor. Özellikle sosyal medya üzerinden konuyla ilgili bu tip paylaşımlar yapılırken vatandaşlar bu ifadenin Türkçe karşılığını merak ediyor. İşte No to Racism cümlesinin Türkçe karşılığı...

 

PSG - BAŞAKŞEHİR MAÇINDA NE OLDU?

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6. haftasında Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçı, dördüncü hakeminin, yardımcı antrenör Webo'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle dururken, temsilcimiz sahayı terk etti. Sonrasında UEFA ile kulüpler arasında uzun süren görüşmeler yapıldı. Maçın ne zaman oynanacağı da netleşti. Dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun savunması da ortaya çıktı.

 

Pierre Webo ve Demba Ba, maçın 4. hakeminin "this negro" (bu zenci) şeklinde ırkçı bir ifade kullandığını iddia ederken PSG'li Neymar ve Mbappe de maçın orta hakemiyle konuşarak duruma tepki gösterdi.

Bir süre süren tartışmaların ardından bir UEFA delegesi de maçın Rumen orta hakemi Ovidiu Hategan'in yanına gelerek duruma müdahil oldu. Kabul edilemez bu skandal olay sonrası Okan Buruk takımı sahadan çekti.

İstanbul Başakşehir Kulübü, Paris Saint-Germain karşılaşmasında sahaya çıkmama kararı aldı. Kafile, otele döndü.

NO TO RACİSM NE DEMEK?

No to Racism, Türkçe'de "Irkçılığa Hayır" anlamına gelmektedir.

KARŞILAŞMA BUGÜN OYNANACAK 

Karşılaşma Çarşamba günü kaldığı yerden devam edecek.

HAKEM KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU 

4. hakemin UEFA'ya yaptığı ilk savunmada "Ben negro değil, negru dedim. Rumence'de negru, siyah adam demek. Kendisine hakarette bulunmadım" sözleriyle kendini aklamaya çalıştığı öğrenildi.

YORUMLAR 3
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Zenci demek suç muymuş yaw... Allah Allah..
    Cevapla
  • Afrika kökenli 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bu ırkçılık sizin gibi bilgisiz beyinlerin yüzünden bu kadar yayılıyor, dediğin lafı önce bir araştır lütfen. Eğer biliyorsan ırkçılık yapıyorsun resmen.
    Cevapla
  • MUSTAFA ODUNCU 3 yıl önce Şikayet Et
    En başta anlamını yazacakken en sonda yazmanızda İlginç
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor